StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LAATSTE HERINNERINGEN AAN ALBERTPARKSTADION MOGEN ER ZIJN.

Ruim anderhalf jaar geleden op een zonnige zondagnamiddag in mei speelde WB 1-1 gelijk in het Oostendse Albertparkstadion, maar deze puntendeling was reden voor een resem dolle taferelen meteen na de wedstrijd en later die avond op de Beverse markt. Waasland-Beveren had zich immers met dat puntje verzekerd van promotie naar de Jupiler Pro League en met die realiteit hadden maar weinigen rekening gehouden bij de opstart van WB 2 jaar eerder.

Half december, een dikke maand geleden dus, zullen er opnieuw weinigen voor mogelijk hebben gehouden dat Waasland-Beveren zich nog echt zou gaan bemoeien met het debat voor een plaatsje in play-offf II. De strohalm heette KV Mechelen waar op papier moest gewonnen worden, maar het werd een schrale 0-0 met als enige en bescheiden lichtpuntje het feit dat in de tweede helft op KV met een mannetje minder stand werd gehouden. Dat op het eerste zicht waardeloos puntje is ondertussen een flink uit de kluiten gewassen 10 op 12 geworden met een stevige staart van 9 op 9 er achteraan. Maar hoe hoopgevend deze cijfers er ook uitzien, er is nog wel wat nodig om de angel uit die verschrikkelijke heenronde te halen.

Na de verbluffende 4-1 winst tegen Bergen staat WB voor het eerst sinds lang op een te koesteren veertiende plaats, maar het werk is nog lang niet klaar. In ons voordeel speelt thans dat WB het comming team van de voorbije weken is en daarmee heeft het ongetwijfeld voor bijkomende nervositeit in Leuven, Lierse, Oostende en Mechelen gezorgd.
Een elftal dat 10 op 12 neerzet en in zijn laatste 3 wedstrijden 9 keer de weg naar de netten heeft gevonden, zal ongetwijfeld met vertrouwen naar Oostende afzakken. Maar zo snel dat vertrouwen door de goeie resultaten is gekomen, zo snel kan het ook weer verdwijnen na een slechte partij aan zee. Maar onze ploeg heeft de voorbije matchen getoond dat het kan terugvechten na een achterstand zoals in Jan Breydel tegen Club en thuis tegen Bergen. En ook tege Lierse werd na de gelijkmaker van de Pallieters niet gepanikeerd en konden Veselinovic en Demjan in het slot het lot van de bezoekers bezegelen.
Niet te vergeten : WB behaalde dit seizoen zijn eerste driepunter van het seizoen tegen de mannen van Vanderbiest (2-0) na goals van Henkens en Sterckx.

Maar het Oostende van toen is een stuk volwassener geworden. Lukaku, Berrier en ik dacht ook nog een kwartiertje Canesin liepen er in Beveren ook al tussen, maar zij waren nog niet helemaal ingespeeld. Het elftal van Fredje Vanderbiest is voor elke tegenstander een taaie klant die op karakter naar het voorbeeld van zijn coach van iedereen kan winnen, maar ondanks de kwaliteitsinjectie die de kustploeg sinds de komst van Marc Coucke onderging, heeft WB de kloof ondertussen knap tot 2 puntjes weten te reduceren. Als we die na deze speeldag weten te behouden of wie weet om te zetten naar een puntje voorsprong is er opnieuw aanleiding voor een bescheiden feestje. Toch niet vergeten dat Oostende ondertussen stiekem tot de halve finale van de Beker van België is doorgedrongen na de uitschakeling van Genk en daarin Lokeren ontmoet. Zou het waar zijn dat Vanderbiest vorig weekend in Standard Berrier heeft gespaard zodat hij zeker topfit is tegen WB ? Als coaches van onze tegenstander in die termen over ons gaan denken zijn we goed bezig !

Een hoopje ellende en sportieve weelde, we hebben dit seizoen met beide al kennis gemaakt en mijn voorkeur gaat naar het tweede uit. Misschien vinden sommigen dat het te vroeg is om te spreken van sportieve weelde en dat begrijp ik, maar ik zie het in dit geval bij een elftal dat thans op goed toerental zit en waarin nog spelers zoals Oumarou, Gershon, Blondelle, Lebbihi, Emond en Maman ontbreken. Want reken maar dat ook zij in een ploeg die snijdt geen slecht figuur zullen slaan. Wat zou het tof zijn om play-off II te halen zodat gasten als Van Den Eynde en Luyckx eindelijk een deftige kans verdienen. Zou Santos dit seizoen nog aan spelen toekomen ? Voor Rowell is dat helaas niet meer het geval.

Patrick Van Wesemael.