top40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

verslag MIDDELMATIGE WEDSTRIJD MET GENT ALS VERDIENDE WINNAAR.

Maandagavond stonden in Puyenbeke de beloften van Waasland-Beveren en Gent tegenover mekaar en beide ploegen hadden vorige week play-off I ingezet met een overwinning.
Het beloofde dus op papier een interessante wedstrijd te worden, maar helaas werden die verwachtingen nooit ingelost.

Er waren een achttal spelers uit de A-kern van Bob Peeters afgezakt naar de beloftenploeg van Tim Bavré, Gent deed het met de helft minder A-kerners. De wedstrijd kwam bijzonder moeizaam op gang en speelde zich bijna voortdurend op het middenveld af. Er waren reeds 24 minuten gespeeld toen Milos Maric de eerste noemenswaardige trap op doel kon versturen en op het half uur zat Arne Van Den Eynde goed in de omschakeling om een Gentse poging af te blokken. Er viel dus weinig te beleven in de zestien van zowel WB als Gent en kon er toch eens een speler ontsnappen werd hij afgevlagd voor buitenspel. Logisch dat er na 45 minuten schaakvoetbal nog een brilstand op het scorebord prijkte.

De Buffalo's keerden het meest gretig terug van de thee en probeerden hoog druk te zetten waardoor de opbouw bij WB ernstig werd verstoord. De bezoekers roken bloed en waren omstreeks de 75ste minuut tot tweemaal toe dichtbij de openingstreffer, maar eerst was Steppe goed uitgekomen en daarna vond het op de flank doorgebroken Gentse talent Canepeel de verste paal op zijn weg naar de 0-1. Waasland-Beveren kon daar amper iets tegenover stellen zodat er weinig viel af te dingen op de voorsprong van Gent in de 85ste minuut. Een opeenvolging van slechte interventies die al in het eigen offensief compartiment begon, werd na het nodige geharrewar in de zestien van WB raak geschoten in de korte hoek. Zuur om zo diep in de match op achterstand te komen, maar de jonge Gentse beloftenploeg kon het meest aanspraak maken op de voorsprong. De mannen van Tim Bavrégaven zich echter niet zomaar gewonnen en een kort slotoffensief leverde ei zona de gelijkmaker op. In de 89ste minuut werd tot 4 keer toe een Bevers schot geblokt in de Gentse 16 en daarbij zat een duidelijk handspel van een Buffalo die op de grond lag. Iedereen zag er een zuivere penalty in (ook die van Gent), maar de scheidsrechter weigerde de bal op de stip te leggen.

Een middelmatige wedstrijd kende dus een bewogen slot waarin WB een strafschop had verdiend, maar anderzijds hadden de bezoekers over de 90 minuten het iets betere van het spel en kansen waardoor zij in geen geval de overwinning hebben gestolen.
Het Wase schouderklopje wordt ditmaal uitgedeeld aan spits Simon Spangenberg.
Onthouden we verder een puike prestatie van Rami Gershon die nog een wedstrijdje of 2 nodig heeft om in aanmerking te komen voor een selectie in de hoofdmacht van Bob Peeters. Er was tevens het meevallend debuut van Reuben Gabriel die misschien aanvallend nog wat meer lef had mogen tonen, maar alleszins nadrukkelijk aanwezig was.