StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Naar de fichebak van oud-spelers SK Beveren.
Hoeveel Ivorianen destijds door toedoen van Jean-Marc Guillou uiteindelijk bij SK Beveren aansloten weet ik niet exact, maar vandaag stellen we een mindere god voor, al droeg die wel een mooie voetbalnaam. Klik hier voor meer info;

* Losse bedenkingen na een weekendje JPL.
Alvorens wat bemerkingen te hebben bij anderen, past het eerst de hand in eigen boezem te steken. Na de 9 op 9 die WB uit zijn laatste 3 wedstrijden boekte, ontgoochelde het zaterdag in Oostende en die teleurstelling kreeg een extra boost na het bekend worden van de eindstanden in Leuven en Kortrijk. Het lichtelijk zalig gevoel van op een play-off II-plaats te staan was wel van heel korte duur. Het was moeilijk spelen in het Albertparkstadion door de stormachtige weersomstandigheden en het zal ook wel zo zijn dat Oostende daarmee beter raad mee wist als kustploeg, maar WB verzuimde met het windvoordeel in de tweede helft de klus af te maken. Dat Oostende zich na de bizarre gelijkmaker van Henkens wederom in de wedstrijd wist te knokken was heel knap, maar zonder de uitschuiver van Coosemans was een puntendeling haalbaar geweest, al was de thuisploeg toch enkele keren vaker dichtbij een tweede treffer. De opdracht tegen Kortrijk is duidelijk : we kunnen met niets anders dan winst tevreden zijn. En aangezien Ye zaterdag vrij is omdat Lierse op vrijdagavond speelt, nodig ik hem wel een keertje uit.

Ik heb altijd horen zeggen dat over één nacht ijs gaan gevaarlijk is, maar het bestuur van OHL is blijkbaar niet bang voor een risicootje. Haast zeker zouden of Emilio Ferreira of Leekens coach worden, maar na winst tegen ZW (wat overigens heel knap is) mag Herman Vermeulen blijven. Dat clubs zich op een eenmalig feit baseren om knopen door te hakken lijkt mij niet zo verstandig, al heb ik totaal niks tegen de persoon Vermeulen. Ik vergelijk het een beetje met clubs die een speler op het oog hebben, maar dan winnen ze een keertje en hoeft het plots niet meer. Dat heeft toch weinig te maken met visie.

En wat gezegd van de ploegen die van zichzelf vinden dat zij recht hebben op play-off I om ons Belgisch voetbal beter te maken en te vertegenwoordigen. Op Standard, Zulte-Waregem en Lokeren na is het armoe troef. Standard is buitencategorie dit seizoen en het mag een wonder heten dat ZW met de woelige maanden die het sinds begin dit seizoen doormaakt (fusie met Oostende, verhuis naar 't Kiel, soap rond Berrier en Hazard) nog zo hoog meedraait. Chapeau Franky voor zoveel koelbloedigheid. Je hebt ons met ZW in OHL een slechte dienst bewezen, maar een feestweekje mocht ook wel eens na zoveel kommer en kwel. En Lokeren lijkt mij nog de meest voorspelbare ploeg : tegen de mindere goden laat het meestal weinig steken vallen, maar tegen ploegen die het boven zich weet in de rangschikking wint het sporadisch.

PVW.