StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KLOOF MET OHL PROBEREN TE DICHTEN.

Verliezen in Oostende is dezer dagen geen schande meer, maar dat vorig weekend OHL en Lierse tegen de verwachtingen in de volle pot pakten tegen respectievelijk Zulte-Waregem en Kortrijk was minstens even zuur dan de nederlaag van WB in het Albertparkstadion.
De opdracht voor WB dit weekend is zo klaar als pompwater : opnieuw hopen op haasje-over spelen met OHL en er ook wel een beetje op rekenen dat Anderlecht zijn titelambities op het Lisp kracht kan bijzetten.

Er staat voor Waasland-Beveren een belangrijk drieluik op het programma waarin het moet trachten de basis te leggen voor een goeie uitgangspositie met het oog op play-off II. Er bestaan geen gemakkelijke wedstrijden, maar thuis Kortrijk, uit Cercle en op de Freethiel tegen op dit moment onze voornaamste rivaal voor play-off II OHL moet toch worden gemikt op een 7 op 9 en liefst de 9 op 9 van voor de wedstrijd op Oostende nog eens fijntjes overdoen. In dat geval zal het een stuk prettiger voetballer worden tegen de haast zekere deelnemers aan play-off I Genk, Zulte-Waregem, Lokeren en Standard.

Kortrijk heeft nog een waterkansje om zich na speeldag 30 te voegen bij de 6 ploegen die onderling zullen uitmaken wie kampioen wordt. Volgens mij een uitgemaakte zaak indien de competitie een normaal verloop zou kennen, maar aan de Houba De Strooperlaan in Brussel beschikken ze over een Dikke Van Dale waarin het woordje “normaal” is doorstreept.
Kortrijk zette WB ongewild het voorbije weekend een pad in de korf, maar bewees vooral zichzelf een verschrikkelijk slechte dienst door in het Guldensporenstadion met 3-4 te verliezen van Lierse. Door het verlies van Genk, Lokeren en ZW had het gouden zaken kunnen doen, maar er werd geblunderd in de defensie. In de Kortrijkse verdediging ontbreekt morgen zeker Pavlovic, want die incasseerde zijn vijfde gele kaart. De kracht van de Vanhaezebrouckboys schuilt echter vooral in aanvallend opzicht omdat het met Santini, Coulibaly, Raman en Stijn De Smet over een in potentie beslissend kwartet spitsen beschikt. Ook met doeman Keat heeft het in principe een betrouwbare sluitpost, maar die zag en liet ze vorig weekend vliegen en het waren geen duiven. Het zou mij toch verbazen dat Vanhaezebrouck zijn ploeg ongewijzigd laat na deze voor hun doen wanprestatie. Zou hij het aandurven Michaël Clepkens voor de leeuwen te gooien ?

De stormwind in Oostende maakte vorig weekend een normale wedstrijd onmogelijk en daarmee wil ik geenszins aangeven dat de ene of de andere voordeel had bij die barre weersomstandigheden, maar WB was niet slecht aan het voetballen de voorbije weken waardoor ik met het gevoel bleef zitten dat we niet echt op onze waarde zijn geklopt in Oostende. Dat de kustploeg echter een kwade klant is bewees het afgelopen woensdag nog in Lokeren waar het knap en ondanks het vroeg uitvallen van spelmaker Berrier toch een hoopgevende 1-1 behaalde in de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België.
Geen idee of Bob Peeters wijzigingen plant aan zijn elftal, want in Oostende speelde de ploeg een zeer matige wedstrijd en weinig spelers ontstegen die grijze middelmaat. Of zou Bob al een gokje durven wagen met Gabriel ? Wie zich ongetwijfeld wil laten zien zaterdag is onze man in vorm Dalibor Veselinovic die een verleden heeft bij Kortrijk.

Het worden nog 7 cupmatchen voor WB en voetbal zit nu eenmaal zo raar in mekaar dat op papier de gemakkelijkste wedstrijden wel eens de moeilijkste kunnen zijn en de op papier lastigste de eenvoudigste, ook al omdat men daarin weinig te verliezen heeft.
Feit is dat WB zou moeten proberen over 2 weken minstens met gelijke punten aan de levensbelangrijke match tegen OHL te kunnen starten en dan is het zaak om ons al dit weekend in een gunstige uitgangspositie te manoeuvreren om die vervolgens in Cercle te continueren of verbeteren. Hopelijk blijft het nog een tijdje spannend, want de realiteit laat nieuw puntenverlies tegen Kortrijk niet toe.



Patrick Van Wesemael.