StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Schaamte was nooit dichterbij voor Anderlecht dan vrijdagavond.
Akkoord, het was een zoveelste klap in het gezicht van WB vrijdagavond, maar de overwinning van concurrent Lierse tegen Paars-Wit was zonder discussie. Geen idee wat WB daar deze avond tegen Kortrijk kan tegenoverstellen, maar feit is dat WB sowieso deze avond genoodzaakt is een driepunter te laten optekenen om ook Lierse te blijven betrekken in het behoudsdebat. Beschamend voor Anderlecht, geweldig voor Lierse, maar vooraf toch wel ontmoedigend voor WB. We lijken regelrecht af te stevenen op een tweestrijd tussen OHL en WB, maar vanavond omstreeks 22 uur krijgen we klaarheid of de Waaslanders, net als Bergen, zich moet toeleggen op play-off III (wat men onder toeleggen mag verstaan laat ik over aan de creatieve denkers). Op basis echter van onze 2 laatste thuiswedstrijden tegen Lierse en Bergen moeten we er alle vertrouwen in hebben dat we het ook Kortrijk lastig kunnen maken, maar lastig is natuurlijk niet genoeg. In ieder geval : als WB zich dit seizoen weet te handhaven mogen we écht fier zijn, want cadeautjes waren er weinig bij.

* Stefan Van Rumst wordt spoedarts.
Hij is altijd al een controversiële figuur geweest,maar nu krijgt hij misschien wel de job van zijn leven. Als er iemand is met een mengeling van geelblauw bloed in de aderen, dan is het wel Stefan Van Rumst. Ik heb hem altijd een ruwe diamant gevonden waarin weinigen zijn geslaagd om hem tot op het bot te ontmantelen, maar Van Rumst is een KSKB-man in hart en nieren. Een ruwe bolster die voor sommigen een barrière vormt, maar ik heb hem op afstand leren kennen als de man met het KSKB-hart op de juiste plaats en in niet mindere mate en ondanks die ruwe bolster, een gevoelig iemand waarvan ik heb ervaren dat als de inzet een goed doel is, hij op de eerste rij staat om zijn steentje bij te dragen.

Deze Stefan Van Rumst wordt nu de nieuwe coach van YB SKB met als enige doel deze club te behoeden van degradatie naar oorsprong in vierde provinciale. Stefan breekt met zijn huidige werkgever Kalloo als hoofdtrainer om zich op deze delicate job met passie toe te leggen en daarin willen wij hem optimaal steunen. Good luck Stef !

PVW.