verslag BELOFTEN SLAAN OPNIEUW TOE OP VERPLAATSING.

Met een uitzege in Standard en een thuisnederlaag tegen Gent hadden de jongens van Tim Bavré play-off I onverhoopt goed ingezet. Maandagavond stond de derde wedstrijd op het programma en de verplaatsing naar het Lisp beloofde een zware dobber te worden aangezien Lierse in de reguliere competitie op een knappe tweede plaats net achter Standard was gefinisht. Bij de thuisploeg verschenen er 8 A-kernspelers aan de aftrap, WB stelde er eentje meer op.

De eerste helft werd gekenmerkt door veel middenveldspel en te weinig uitgespeelde kansen. De eerste kwam er wel in het voordeel van de bezoekers na 7 minuten, maar de hoekschop van WB leverde al bij al onvoldoende gevaar op. Op het kwartier werd een Pallieter in de 16 onderuit gehaald, maar met penalty's weten onze doelmannen dit weekend wel raad en ditmaal was Kenny Steppe de reddende engel van dienst. In het daaropvolgende half uur hobbelde het spel wat ongevaarlijk heen en weer met af en toe een eenvoudig oprapertje voor de beide doelmannen, maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet.

WB kwam gretig uit de kleedkamer en die positieve ingesteldheid werd al in de 48ste minuut beloond. Bij een uittrap van de Lierse portier zette WB hoog druk waardoor Maman de bal kon onderscheppen en Emond bedienen die voor de 0-1 zorgde. De thuisploeg was van slag en WB rook bloed. Amper 2 minuten verder was het opnieuw Maman die het leder goed intercepteerde, de een-twee zocht met Emond waardoor Hanan aan de verste paal mooi kon binnen tikken. In de daaropvolgende 10 minuten bleef WB op zijn elan doorgaan en Oumarou bracht tot tweemaal toe Emond voor de keeper van Lierse, maar wanneer Renaud een tikkeltje scherper was geweest had de score gemakkelijk tot 0-3 of 0-4 kunnen oplopen; Was het een niet goed te keuren gevoel van overmoed of de ongeschreven wet dat als men een tegenstander in zijn macht heeft men die ook moet afmaken, maar WB liet de thuisploeg totaal onnodig weer in de wedstrijd komen. Een vrijschop werd in de zestien gedropt waarop Steppe zich een beetje misrekende en een inkomende speler in de 67ste minuut voor de 1-2 en nieuwe spanning mocht zorgen. En ditmaal was Waasland-Beveren volledig het noorden kwijt. De bal raakte bij momenten niet meer weg uit de Wase gevarenzone en belandde voortdurend in vijandige voeten. De gelijkmaker kon op die manier nooit lang uitblijven en kwam er ook in de 79ste minuut toen Kenny Steppe kansloos was in een geharrewar in de eigen doelmond. Wat daarna volgde was een genietbaar en spetterend minikwartiertje van de beide ploegen. Eerst pakte Oumarou uit met een omhaal die op weg naar de 2-3 met de hand onschadelijk en zonder gevolgen voor Lierse (er kon strafschop gefloten worden) werd gemaakt. In de rebound van dit handspel vlamde Emond over. Maar ook Lierse ging vol voor de winst en Kenny moest met enkele knappe interventies de 3-2 verijdelen. Het venijn zat diep in de staart. In de 89ste minuut onderschepte Reuben Gabriel de bal, Oumarou speelde op links bliksemafleider met een scherpe demarrage, maar Reuben had prima opgemerkt dat Renaud vrij stond. De Nigeriaan bewaarde het overzicht en stak de bal door de thuisdefensie zodat Emond zijn tweede van de avond mocht netten. Het bleef nog even spannend en Blondelle moest met een buffelstoot de 3-3 verhinderen, maar uiteindelijk greep WB zijn tweede overwinning in deze eindronde. Alweer een flinke opsteker voor Tim Bavré en zijn jongens met als voornaamste les het te laks spel na de 0-2 waardoor de individuele fouten werden opgestapeld. De schouderklopjes van de week waren voor Reuben Gabriel en Tim Vermeulen. Laatstgenoemde speelde na geruime inactiviteit een zeer verdienstelijke partij op de linksachter. Indien Emond in zijn dagje was geweest had hij er misschien wel 4 kunnen/moeten binnen leggen.
Volgende week maandag 10 februari ontvangt WB op Puyenbeke Club Brugge en moeten onze jongens maar eens nadenken over een mogelijkheid tot revanche na de 7-0 pandoering tijdens de reguliere competitie. Tot slot nog enkele uitslagen van maandagavond : Gent-Standard 4-1 en dus 9 op 9 voor Gent en Zulte-Waregem en Genk hielden mekaar in evenwicht weliswaar na een doelpuntenkermis die eindigde op 3-3. Het resultaat van Club Brugge-Anderlecht is mij op dit moment niet bekend.