StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Naar de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Vandaag maken we voor het eerst kennis met een speler die zowel voor SK Beveren als voor Sporting Lokeren voetbalde. Zo zijn er in het verleden wel meer geweest, maar omdat we in deze rubriek alfabetisch te werk gaan en niet chronologisch, mag hij de spits afbijten. Meer weten ? Deze link brengt jullie naar de fichebak.

* René Desaeyere gaat het proberen bij de Ajuinen.
Hij heeft al een zeer goed gevuld trainerspalmares (vaak in exotische landen), maar is nog lang niet uitgeblust. René Desaeyere is vanaf dit weekend de nieuwe coach van tweedeklassser Eendracht Aalst waar hij de eerder deze week ontslagen Chris Janssens zal opvolgen. In Aalst zal René o.a. Wesley Vanbelle als ex-speler van SK Beveren onder zijn leiding hebben.

* Robby Cap is niet langer damestrainer.
Ondanks het gezellig familiesfeertje bij de damesploeg van Kruikbeke, zet Robby Cap een punt achter zijn trainersschap. De combinatie met zijn drukke beroepsbezigheden vallen nog moeilijk langer te verenigen.

* Wie bekampen onze concurrenten dit weekend ?
Waasland-Beveren trekt dit weekend naar Cercle en moet daar in principe gaan voor de 3 punten. De Bruggelingen lijken met 29 punten en een negende plaats in de rangschikking in de veilige middenmoot te zitten, maar helemaal gerust mogen ze er nog niet in zijn. Stel dat zij inderdaad vanavond het onderspit moeten delven, dan komt WB tot op 5 punten terug van de West-Vlamingen. Onze aandacht moet vooral gericht zijn op de wedstrijd OHL-Mechelen. Het voordeel van deze wedstrijd is dat Mechelen zich geen misstap kan veroorloven (OHL evenmin natuurlijk), want de meesten gaan er van uit dat KV het best gewapend is van de ploegen in de degradatiebuurt om in play-off II te geraken.
Bergen speelt tegen Lierse echt zijn laatste troeven uit. Als het wint en WB zou dat ook doen, wordt ook Lierse weer in het debat betrokken. Wie wel eens de grootste dupe zou kunnen worden van de voorbije transferperiode is Charleroi. Zij moeten naar Daknam en hopen wellicht dat de spelers van Lokeren nog moe en lichtjes beneveld zullen zijn na het feestje van woensdagavond in Oostende. Met 27 punten zijn Lierse en Charleroi nog niet volledig buiten schot. En als Gent nog een play-off I-droom zou hebben moet het voorbij Oostende zien te komen vanavond. In dat geval moeten de mannen van Vanderbiest nog even op hun tellen passen. Moraal van het verhaal : de strijd om play-off III te ontlopen kan in theorie nog alle kanten op en dat is een goeie zaak.

PVW.