StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg MET DE SCHRIK VRIJ, MAAR ZONDER HET BEOOGDE RESULTAAT.

Een paar maanden geleden zou de 0-0 van WB in Cercle een keurig resultaat geweest zijn, maar in deze fase van de competitie is het jammer dat de mannen van Bob Peeters niet verder kwamen dan een teleurstellende brilscore bij een ploeg die eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen heeft.

Vorig weekend kregen de Staelens-boys een 4-0 pandoering op Sclessin en het gevaar bestond dat zij tegen WB belust op revanche waren. Die vrees werd helaas de waarheid, want over de 90 minuten bekeken was Cercle bijna doorlopend de meest gretige ploeg en het mag een wondertje heten dat de thuisploeg niet één keer voorbij een sterk spelende Coosemans geraakte. Waasland-Beveren met een goed debuterende Reuben Gabriel kwam veel te weinig voor in het stuk en kon pas in de slotfase enkele keren dreigen, maar het was nooit dicht bij de openingstreffer. De wedstrijd eindigde dus zoals hij begon en dat moet vooral voor Cercle een frustrerende ervaring zijn geweest. In de slotminuten werd Utchebo nog met tweemaal geel vervroegd naar de douche gestuurd, maar de resterende tijd was voor WB onvoldoende om daar nog voordeel uit te puren.

Naast het meevallende debuut van de Nigeriaan Gabriel was er een opvallende prestatie van Ramy Gershon die met amper een paar matchen bij de beloften en een invalsbeurt tegen Kortrijk, al meteen op een niveau staat te voetballen alsof hij nooit weg is geweest.
Bovendien deed ook Colin Coosemans weer zijn duit in het zakje. Waar hij in Oostende en thuis tegen Kortrijk telkens een ongelukkige tussenkomst achter zijn naam kreeg die WB punten kostte, was hij zaterdagavond op geen foutje te betrappen. De degradatie topper van aanstaande zaterdag 15 februari tegen OHL is alvast gered, maar ik had graag met een kleine bonus aan deze partij begonnen zodat de Vlaams-Brabanders verplicht waren op de Freethiel voor winst te komen.

Patrick Van Wesemael.