verslag JONGE BELOFTENPLOEG HOUDT CLUB BRUGGE IN BEDWANG.

Na de barre weersomstandigheden van afgelopen weekend moesten de beloften van Waasland-Beveren voor hun thuiswedstrijd tegen Club Brugge uitwijken naar het kunstgras van Puyenbeke.
Tim Bavré kon ditmaal enkel een beroep doen op Alec Luyckx als A-kernspeler, terwijl zijn Brugse collega over een vijftal jongens uit de A-kern van Blauw-Zwart kon beschikken.

De bezoekers namen een vliegende start met snelle tempowisselingen en druk naar voor, maar vreemd genoeg kwam het eerste doelgevaar van WB. Volckerick met de voorzet en de ongedekte Ennes Vuran kopte op de Brugse sluitpost. Nog in de absolute beginfase verscheen Club tot tweemaal toe voor Brent Van Steenlant, maar de Wase goalie redde even zoveel keer schitterend. Met snelle balwisselingen bleven de West-Vlamingen WB naar de keel grijpen en in die fase was het pompen of verzuipen. Halverwege de eerste helft kwam WB goed weg toen Birger Verstraete uit een hoekschop de bal meteen op de pantoffel nam, maar zijn knal belandde op de paal.
Onze doublures snakten naar de thee en hoopten met een 0-0 de rust te halen, maar in de 42ste minuut viel helaas de verdiende openingstreffer voor Club Brugge, tevens de tussenstand aan de pauze.

Tijdens de rust vroeg Tim Bavré zijn jongens in de organisatie te blijven spelen, maar tegen dat voornemen werd al in de 48ste minuut gezondigd. Na een hoekschop voor WB zette Blauw-Zwart een snelle tegenaanval op waarbij de Brugse spits die alleen voor Van Steenlant verscheen compleet zijn schot kraakte en de bal op die manier alshetware over Brent werd geschept. Brugge leek met een 0-2 op een logische overwinning af te stevenen, maar een moedig en jeugdig WB knokte zich bewonderenswaardig opnieuw in de match met als beloning in de 64ste minuut de aansluitingstreffer. Een mooie combinatie tussen Luyckx en De Pauw werd keurig door Ruben Stuer binnen getikt. De bezoekers hadden hun beste kruid verschoten en WB zag zijn kansen schoon. Met ongeveer een kwartier te gaan werd een wilskrachtig WB beloond voor zijn inzet en Alec Luyckx stond aan het begin en het einde van een prachtig doelpunt. Op een lange bal kon Alec goed terugleggen op Volckerick die de bal in één tijd vanop 30 meter tegen de dwarslat vlamde. Het leder ketste hoog terug in de buurt van de grote rechthoek waar Luyckx het ronde ding mooi aannam met rechts, de bal controleeerde en overhoeks binnen knalde. Yunes De witte kon nog eens dreigen met een afstandstrap over, maar in de 89ste minuut dook alweer een Bruggeling afgezonderd op voor Van Steenlant, maar Brent was van mening dat alle goeie dingen uit 3 bestaan en verijdelde ook nu weer deze unieke gelegenheid voor de bewoners van het Jan Breydelstadion waardoor de wedstrijd op een voor WB knappe 2-2 eindigde.

Een jong Waasland-Beveren met in zijn rangen een achttal jongens die al een maand of langer geen wedstrijdritme in de benen hadden, speelde een zeer verdienstelijke partij en haalde dus een 0-2 achterstand op. Brugge was technisch vaardiger, maar WB zette daar een flinke portie karakter en mentaliteit tegenover. Volgende week maandag 17 februari trekken Tim Bavré en zijn jongens naar Zulte-Waregem. Doelman Van Steenlant was maandagavond outstanding, maar ook Ruben Stuer en Nathan Volckerick verdienen, net als de hele ploeg, een ferme pluim.
Gent won ook zijn vierde wedstrijd in poule A en ditmaal met 3-1 tegen Lierse.
Standard pakte zijn eerste driepunter en haalde zwaar uit tegen Zulte-Waregem (6-2).

Waasland-Beveren kwam met volgend elftal aan de aftrap :
Brent van Steenlant, tim Vermeulen, Ruben Stuer, Joell De Smet, Niels De Pauw, Yannick Cathoir, Alec Luyckx, Tom Vermeire, Yunes De Witte, Nathan Volckerick en Ennes Vuran.
Vervangingen bij WB :
60ste minuut : Yannick Cathoir (last in de bovenbil na tik) door Matthias Coeckaerts.
69ste minuut : Ennes Vuran door Simon Spangenberg.
80ste minuut : Yunes De Witte door Josué Kabongo.
Doelman Lennert De Wilde bleef 90 minuten op de bank.