StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB HOOGSPANNING VERZEKERD.

De strijd om play-off III te ontlopen is wat WB betreft spijtig genoeg bijzonder spannend.
Er blijven immers niet zoveel scenario's meer over en met nog amper 5 wedstrijden te gaan kan elk weekend doorslaggevend zijn. Zo mag worden aangenomen dat indien Waasland-Beveren morgen thuis verliest van OHL en het programma kennende van de daaropvolgende wedstrijden, het doek wel eens definitief kan vallen over wie Bergen 5 keer in de ogen moet zien om als beloning indien het goed afloopt nog eens 6 cupmatchen te mogen spelen op het scherp van de snee met 3 tweedeklassers.

De hoopgevende 9 op 9 waarin er voor onze doen lustig op los werd gescoord, lijkt alweer een tijdje voorbij. Van het knappe resultaat in en tegen Club Brugge waar met een goeie organisatie elke doorgang voor Blauw-Zwart in de kiem werd gesmoord, bleef zowel in Oostende als afgelopen zaterdag in Cercle weinig over. Het was maar goed dat Cercle heel onmondig was en Coosemans zich in Jan Breydel thuis voelde of de score had een pijnlijk aanzien gekregen. Het Wase middenveld kreeg geen poot aan de grond en dan is het leven voor spitsen (welke naam ze ook dragen) bijzonder eenzaam. Gelukkig hadden we met Coosemans en Gershon achterin sterkhouders die we ook morgen tegen OHL hard nodig zullen hebben.

Ondanks de moeizame wedstrijden tegen Oostende en Cercle die in stormachtige weersomstandigheden werden afgewerkt, heeft WB een stevige strohalm om zich aan vast te klampen. De thuiswedstrijden tegen Lierse, Bergen en Kortrijk leverden een 7 op 9 op en bovendien werd er niet onaardig, bij momenten zelfs aantrekkelijk gevoetbald. Vraag is natuurlijk hoe WB zal omgaan met het gegeven dat er voor de zoveelste keer moet gewonnen worden. Op verplaatsing bleek dat gegeven in Mechelen, Oostende en Cercle onvoldoende door te dringen, tegen Lierse, Bergen en Kortrijk en gesteund door het Beverse publiek lukte het wel. Er is echter een statistische zekerheid die mij wat bang maakt, want OHL heeft nu al meerdere maanden buitenshuis niet meer gewonnen en ploegen die met dat soort vervelende tradities worstelen, hebben in het verleden op de Freethiel kunnen breken met die kwalijke gewoonte.

Ik weet niet of het echt een voordeel is, maar in principe zou een puntje voor OHL een fantastische zaak zijn. Met die ingesteldheid echter aan de aftrap verschijnen is riskant en heeft OHL in het verleden weinig baat opgeleverd. Zou het durven verassen en vol voor de overwinning gaan ?
Afgelopen weekend is het waarschijnlijk een beetje geschrokken dat het aan Den Dreef tegen een rechtstreekse concurrent op 0-0 is blijven steken, want de vorige twee thuismatchen won het vlot van respectievelijk Cercle en Zulte-Waregem. Die tegenvaller en de onmiskenbaar knagende uitreputatie is geen vertrouwen wekkende voorgeschiedenis. Toch heeft OHL zich tijdens de wintermercato met o.a. Lukas Van Eenoo en Ibou gewapend om kansrijk te zijn in het onderling duel met WB. Alleen op voorwaarde dat WB niet onderuit gaat zaterdag beloven het nog spannende weken te worden, maar ondanks het zwaarder programma van Geel-Blauw ten opzichte van OHL, ben ik van mening dat indien het morgen afstand kan nemen van de Vlaams-Brabanders, het als morele winnaar serieuze zenuwachtigheid/paniek kan stichten in de universiteitsstad.

Patrick Van Wesemael.