StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg WB DEELT GEVOELIGE TIK UIT NA VERDIENDE WINST TEGEN CONCURRENT.

Waasland-Beveren heeft een late, maar verdiende overwinning geboekt tegen zijn voornaamste concurrent in de strijd voor een plaatsje in play-off II. Hierdoor voelen Charleroi en KV plots de hete adem van WB in hun nek waardoor in één klap het aantal ploegen dat nog in aanmerking komt om een ticket voor play-off III in de schoenen te worden geschoven van 2 naar 4 is gestegen.
Het was geen glansprestatie die Waasland-Beveren zaterdagavond op de mat bracht tegen OHL, maar in deze fase tellen uitsluitend de punten en de rest is mooi meegenomen.

Bob Peeters had volgens mij voor aanvang van de wedstrijd de tegenstander extra scherp gezet door in de media te verkondigen dat WB voldoende zou hebben aan 6 punten om het behoud te verzekeren. Na afloop van de wedstrijd pikte hij graag in op die eerdere wat ongelukkige uitspraak door te stellen "minimum 6 punten". Ik vond Bobs eerste uitspraak nogal ongelukkig omdat hij daarmee de rekening van OHL voor een stuk maakte en dat hoeft niet en daarenboven twijfel ik of WB thans aan 3 punten voldoende heeft om zich zeker te weten van play-off II.

Er zit een lijn in de aanvangsfases van WB de laatste weken. Met voldoende zin voor creatief denken zou men kunnen stellen dat de mannen van Bob Peeters telkens met tegenwind en tegenzin aan hun wedstrijde beginnen. Aan het eerste gegeven (tegenwind) valt als natuurelement weinig te doen, maar over met tegenzin aan een wedstrijd beginnen kan wel een boompje worden opgezet. Natuurlijk is dat een verkeerde indruk, maar het valt op dat WB de voorbije weken in het openingskwartier geen poot aan de grond krijgt en pas later wakker wordt. Enkele keren zoals in Oostende en thuis tegen Bergen en Kortrijk werd daarbij schade opgelopen die soms geheel, soms gedeeltelijk werd goed gemaakt. Tegen OHL kwam het gelukkig niet zo ver, maar dat was vooral te danken aan een secure Coosemans. In het tweede kwartier zette WB eerst zijn voet naast de Vlaams-Brabanders, daarna er voorbij. De bezoekers konden op hun beurt rekenen op een sterk keepende Bailly of WB had met de rust in zicht hetzij via Trickovski, hetzij via Henkens met een voorsprong gaan rusten.

OHL stelde meteen na de herneming nog een keertje Coosemans ernstig op de proef, maar Colin ziet zijn jeugdzonden met de week afnemen en gaf geen krimp. Vanaf dat moment nam WB de wedstrijd stevig en definitief in handen. Het regende niet meteen kansen, maar de druk werd beetje bij beetje opgevoerd en om de 0-0 op het bord te houden moest Bailly enkele keren uitpakken met reddingen van het niveau uit zijn betere periode van lang geleden. Opnieuw Henkens en een eerste keer Oumarou waren er dicht bij, maar de bevrijdende 1-0 kwam er pas in de 79ste minuut. Blondelle met de voorzet en Aboubacar met zijn eerste voor WB. Een goed gevulde Freethiel ging op de kleine 900 supporters van OHL na, volledig uit de bol, want de bezoekers slaagden er niet meer in een vuist te maken.

Er is niets veranderd aan het feit dat Waasland-Beveren op papier het zwaarste programma heeft van de ploegen die nog in aanmerking komen voor play-off III, maar onze club is wel de morele winnaar van het weekend van de ploegen onderaan en dat is een niet te onderschatten voordeel. En er is nog ruimte voor een progressiemarge. Het kan geen toeval zijn dat sinds het centraal duo achterin Gershon-Belhocine herenigd is, onze club weinig tegendoelpunten slikt. Voorin heeft Bob Peeters met Oumarou bijkomende mogelijkheden en dat is met een nog niet volledig topfitte Gabriel niet anders op het middenveld. Alle spelers zullen dus bijzonder scherp moeten blijven en dat is geen overbodige luxe met het programma dat WB wacht de volgende weken. We doen nog mee en hoe !

Patrick Van Wesemael.

PVW.