verslag BELOFTEN NEMEN SNIPPERDAGJE IN ZULTE-WAREGEM.

Maandagavond moesten de beloften van Waasland-Beveren naar Zulte-Waregem en ze deden dat met een zeer jeugdig elftal waarin enkel Christian Santos van de A-kern zijn opwachting maakte na een lange blessure. Afgesproken was dat Santos een helft zou aantreden, maar daarin zag hij amper een bal omdat WB een erbarmelijke eerste helft speelde. Nochtans liet de opwarming het beste vermoeden, maar vanaf de eerste balomwentelingen greep de thuisploeg de bezoekers naar de keel. De jongens van Tim Bavré waarbij de daags voordien uitgevallen Joell De Smet ontbrak met een spierscheur, waren nergens te bespeuren, kwamen overal een stapje te laat en blonken vooral uit door slechte passing. Die lamentabele start werd al in de zesde minuut afgestraft door een gretig ZW. Ondanks de ongetwijfeld goeie voornemens kreeg WB geen poot aan de grond en het was alshetware wachten op een verdubbeling van de score en dat gebeurde in de 26ste minuut. Op een hoekschop werd onvoldoende scherp verdedigd waardoor een speler van ZW te gemakkelijk kon binnen koppen. En nog was WB niet in staat het tij te keren en een vuist te maken. Gelukkig was doelman Brent Van Steelant wel goed wakker, want hij hield met enkele knappe reddingen de tussenstand op een aanvaardbaar verschil. Als een donderslag bij heldere hemel lukte Waasland-Beveren in de 42ste minuut de aansluitingstreffer. Een voorzet van Nathan Volckerick ging voorbij alles en iedereen behalve Gilles Pringels die enig mooi binnen tikte. Dat de 2-1 geen correcte weergave was van de krachtsverhoudingen na 45 minuten mag duidelijk zijn aan de hand van dit verslag.

Bij de rust werd de voorziene vervanging van Christian Santos doorgevoerd en het was Simon Spangenberg die in de plaats kwam. Tim Bavré zal zijn spelers aan de rust zonder twijfel de levieten hebben gelezen, want WB kwam een stuk balhongeriger uit de kleedkamer. Die betere ingesteldheid leverde wel wat bescheiden doelgevaar op, maar onvoldoende om de gelijkmaker te claimen. In de 65ste minuut ging de licht geblesseerde Pringels naar de kant en hij werd opgevolgd door Kevin Hebbelinck. Vijf minuten later verliet de niet meer fitte Ruben Stuer het veld voor Thomas Michot van de u17. Een kwartier voor tijd was WB toch kort bij de 2-2 wanneer Nathan Volkerick net niet zijn hoofd kon zetten tegen een uitstekende vrijschop van Tim Vermeulen. Daarna verwaterde de wedstrijd helemaal om op een dik verdiende 2-1 overwinning te eindigen in het voordeel van Zulte-Waregem.

WB speelde zijn slechtste eerste helft van het seizoen, maar wist de schade te beperken tot 2-1. De tweede helft was beter, maar over de 90 minuten bekeken presteerde de Waaslanders ondermaats. We delen ditmaal dus geen schouderklopjes uit. De volgende wedstrijd gaat door op Puyenbeke aanstaande maandag 24 februari om 19.30 uur en dan is Rc Genk de tegenstander.