StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bob heeft al enkele mooie reeksjes neergezet.
Met de nadruk op het verkleinwoord "reeksje", maar je moet het wel doen.
Hij kwam en overwon niet meteen, want met 4 uitwedstrijden in 5 matchen oogde het aanvangsprogramma van Bob Peeters als nieuwe trainer van Waasland-Beveren allesbehalve aantrekkelijk. Met uitwedstrijden naar Zulte-Waregem, Gent, Anderlecht en KV Mechelen wist iedereen dat de kraakgrage media hapklaar stond om na enkele zelfs logische nederlagen daaraan meteen het vervelend hoofdstuk Gent te koppelen waardoor Peeters weinig ademruimte had en snel nauwe schoentjes zou worden aangepast. Maar zie, datgeen waarvan elke ploeg in puntennood droomt, een serie neerzetten om terrein goed te maken, is ondertussen gerealiseerd. Met overwinningen tegen Lierse, Club Brugge en Bergen werd 9 op 9 opgetekend en ondertussen staat er in achtereenvolgens thuiswedstrijden tegen Lierse, Bergen, Kortrijk en OHL zelfs een heel knappe 10 op 12 in de tabellen. In een recent verleden bereikten ons uit de technische staf van WB wel eens uitspraken als : "ploegen moeten opnieuw met knikkende knieën naar de Freethiel afzakken", maar in de praktijk bleef het meestal bij mooie praatjes, veel woorden maar weinig daden.
Nu ben ik de laatste om te vinden dat deze voor een club in degradatiegevaar knappe cijfers allles zeggen, maar in een fase dat resultaat ruim primeert op spektakel staan ze er toch maar mooi.
Bob Peeters werd door voetbalminnend België versleten als één van de sympathiekste trainers in het wereldje, maar na zijn ongelukkige tussenstop in Gent waren veel van zij die hem zo joviaal vonden al behoorlijk aan het twijfelen over zijn werkelijke trainerscapaciteiten en stonden heel wat perslui in houding om de trekker over te halen. Precies daarom doet het mij deugd dat Peeters op korte tijd iets moois aan het neerzetten is. Het werk is ver van klaar, maar als we vinden dat coaches op hun resultaten moeten worden beoordeeld is Bob zeer goed bezig.

PVW.