verslag PUNTENDELING VOOR BELOFTEN IN THUISWEDSTRIJD TEGEN GENK.

Met de wedstrijd WB-Genk van maandagavond werd de voorlaatste match in de heenronde van het poulesysteem afgewerkt. Volgende week woensdag 5 maart om 19.30 uur werkt WB zijn laatste opdracht af in Anderlecht.

Genk was met een jong elftal afgezakt naar Puyenbeke waarin een zevental A-kernspelers zaten. De inbreng van de Wase A-kern bestond uit Doumbia, Emond en Santos. Tim Bavré had gekozen om vanuit een goeie organisatie het talentrijke Genk op te vangen en dat plannetje lukte perfectt. Er waren, overigens langs beide kanten wel wat schermutselingen te noteren, maar tot uitgespeelde kansen kwam het in het openinskwartier niet. Halverwege het eerste bedrijf opende WB de score. Een hoekschop van Tim Vermeulen werd aan de tweede paal staalhard door Christian Santos in de korte hoek binnen gekopt. De Limburgers waren van slag en kwamen in de eerste 45 minuten niet verder dan een afstandspoging die voorbij de kruising zoefde. Compliment voor de defensie die mede door toedoen van het centraal duo Doumbia-Stuer weinig weg gaf.

Genk vatte de tweede helft aan met veel voorwaartse druk en bij WB sloop er te veel afval in het spel. Na een uur spelen kon het evenwicht worden hersteld en werd Gilles Pringels die last had van lichte kramp vervangen door Simon Spangenberg. Even voorbij het uur was de 2-0 in de maak, maar opnieuw na hoekschop strandde de kopbal van Santos ditmaal tegen de paal. De bezoekers gingen nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, maar Brent Van Steenlant kon op een zeer secure verdediging rekenen. In de 70ste minuut ondervond Volckerick wat hinder en hij werd opgevolgd door Younes De Witte. Omdat Genk geregeld een mannetje extra in de vurlijn stuurde ontstond er wat meer ruimte voor WB en in de 73ste minuut maakte Emond daar handig gebruik van. Hij kon op de doelman afgaan en de bal door diens benen tikken. Renaud bleef na deze botsing overeind, kwam in balbezit, maar scoorde niet. Indien de ex-spits van Virton zich had laten vallen zou de scheids penalty gegeven hebben zou hij achteraf bekennen. De wedstrijd stevende op een Arsenal-score af in het voordeel van de Waaslanders, maar in de 89ste minuut viel alsnog de 1-1. Een onachtzaamheid op het middenveld waardoor een gat niet kon worden dicht gelopen en een Genkse speler een raket afvuurde waarop Van Steenlant kansloos was. De geblesseerde Yannick Cathoir stond zijn plaats nog af aan Niels Loriers van de u19 en in de slotseconden had Santos een aanval beter moeten uitspelen dan zelf onbesuisd over trappen.

Alweer een zeer verdienstelijk resultaat van onze jongens die kort bij een nieuwe stunt waren, maar helaas in het ultieme slot het deksel op de neus kregen. Met het eindresultaat kon Tim Bavré best leven, maar een doelpunt incasseren in de 89ste minuut blijft zuur.
De hele ploeg zette een puike organisatie neer, maar de extra vermelding van de week gaat ditmaal naar Ruben Stuer en Tom Vermeire.
Gent verloor voor het eerst en zwaar (0-3 tegen Club Brugge). Standard en Anderlecht hielden het bij een brilscore en Lierse bleef met 2-1 baas over Zulte-Waregem.