StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Peter maakt Peeters het hof.
Vorige week hadden we het in deze rubriek over Bob Peeters die beter is dan José Morinho, althans als we een uitspraak van Wesley Sonck van een paar maanden geleden mogen geloven. Het was één van onze trouwe websitebezoekers Ronny Vertente die mij aan deze uitspraak deed herinneren, maar blijkbaar rinkelde ook nog een belletje bij de chef van Sporza Radio Peter Vandenbempt die afgelopen maandag in Extra Time hierover Sonck aan de tand voelde. Of zou Vandenbempt getipt geweest zijn ? En Wesley moest inderdaad toegeven dat hij zich in de situatie had vergist, maar daarbij niet per se de kwaliteiten van Bob Peeters in twijfel wou trekken, echter wel het aankoopbeleid van de club en de meer dan 20 nieuwkomers die onmogelijk op korte tijd konden worden ingepast volgens Sonck.

Het was overigens een streling voor het oor om een voetbalkenner als Vandenbempt met lovende bewoordingen over het spel van WB in Genk bezig te horen. "goeie organisatie, fris en uitstekend spel", het doet deugd zulke vleiende woorden uit de mond van een begenadigd spreker mee te krijgen. Anderzijds brengen zulke uitspraken verwachtingen met zich mee en we doen er goed aan de voeten nog even veilig op de grond te houden. Plots doet de sportpers alsof OHL geen kans meer maakt, maar nauwelijks een week terug hadden de Vlaams-Brabanders nog een voorsprong van een puntje in de rangschikking. We staan er prima voor en hebben een bonus ten opzichte van OHL wanneer die op de laatste speeldag naar Bergen moeten, maar laat ons hopen dat tegen die tijd de teerlingen al geworpen zijn.

In datzelfde Extra Time van afgelopen maandag mocht ditmaal Filip De wilde naar wekelijkse gewoonte een wedstrijdfragment uit het verleden kiezen waaraan hij goeie herinneringen bewaart. Filip koos voor de kampioenswedstrijd van SK Beveren in 1984 toen op de Freethiel met 2-0 werd gewonnen van Cercle Brugge (ik dacht met goals van Ronny Martens en Peter Creve) omdat hij toen als 18-jarige niet echt kon beseffen welk een unieke gebeurtenis hij had meegemaakt.
Zulke beelden uit de oude doos blijven telkens weer voor kippevelmomenten zorgen. Wat tof dat een keeperslegende als Filip De Wilde teruggrijpt naar dat momentum.

PVW.