StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NOG EEN KEERTJE ALLES GEVEN EN WIE WEET !

Vorig weekend stond de JPL op zijn kop. Het is geen onbekend verschijnsel dat de laatste weken van een seizoen rare uitslagen uit de bus komen en speeldag 27 bracht daarvan de bevestiging. Het was vooral de staart die zich roerde, op OHL en KV na toch, want zowel Bergen, WB als Charleroi pakten verrassend de volle inzet. Door deze ontwikkelingen zou het zomaar kunnen dat Waasland-Beveren dit weekend al wiskundige zekerheid verwerft over deelname aan play-off II, maar ik ga er van uit dat de kans gering is dat alle puzzelstukjes morgen al in hun definitieve plooi vallen.
Wat vreemd toch, want eigenlijk kijken maar weinigen uit naar het sportief verloop van play-off II en ben ik er zeker van dat er een feestje los barst zodra dit doel is bereikt. Natuurlijk heeft dat alles te maken met een verlengd verblijf in de JPL en rekening houdende met de erbarmelijke toestand waarin Bob Peeters overnam van De Boeck zou dat een onverhoopt groot succes zijn.

De vorm van het moment van de ploeg waar men tegen speelt, het is een vaak onderschat gegeven. Met alle respect voor onze overwinningen in Brugge en Genk, maar ik geloof dat deze tegen het huidige Club en het Genk van de competitiestart een stuk anders had kunnen uitpakken. Dikwijls is het zo dat een ploeg van het niveau WB een ferme dosis meeval nodig heeft om op verplaatsing bij de top en subtop te gaan winnen, maar eerlijk gezegd dat was zowel in Brugge als Genk niet het geval.
Coosemans en co bleven relatief gemakkelijk overeind, maar dat neemt uiteraard niet weg dat men het dan ook nog moet kunnen afmaken. Zulte-Waregem is ook al zo'n elftal dat tot aan de winterstop vaak dominant speelde en nagenoeg onoverwinnelijk was, maar in 2014 verloopt het allemaal een pak stroever. Resultaat : nederlagen die WB slecht uitkwamen in Leuven en Charleroi en tussendoor een zwaar bevochten driepunter thuis tegen Cercle. Nu heeft ZW dit seizoen al een en ander meegemaakt en mag het een wonder heten dat het desondanks keurig bovenaan blijft meedraaien, maar helemaal gerust in een goeie afloop van eerst de bekerfinale tegen Lokeren en vervolgens play-off I, kan trainer Dury niet zijn. Precies daarom wordt er in Waregemse kringen hoopgevend uitgekeken naar de comeback van Mbaye Leye die aanstaande is. Maar natuurlijk heeft Zulte-Waregem, zelfs in iets mindere doen, voldoende kwaliteiten om een wedstrijd zoals die van zaterdag op de Freethiel naar zijn hand te zetten. Ik had ze persoonlijk liever niet zien verliezen in Charleroi vorig weekend, want de kans bestaat dat WB de rekening zal moeten vereffenen.

Waasland-Beveren oogstte een pak positieve kommentaren voor de manier waarop het in Genk voor de dag kwam. Goed georganiseerd de tegenstander opvangen en als de gelegenheid zich voordoet scherp counteren. Perfect scenario dat volgens plan werd uitgevoerd, maar Joost mag weten waarom die aanpak niet loonde in Cercle en Oostende. Toch de wind ? In theorie treft WB de vice-kampioen van vorig jaar op een gunstig moment. Zelf hebben de mannen van Bob Peeters ongetwijfeld voldoende vertrouwen getankt (hopelijk worden ze niet te overmoedig), terwijl de motor van de Gaverbeekbewoners lichtelijk aan het sputteren was de voorbije weken. Het flitsende was er bij Hazard en maats wat af, maar de klasse blijft natuurlijk. Zou Bob Peeters wijzigingen aan zijn elftal overwegen na de stunt in Genk ? Statistieken in de kranten deze week leerden ons dat Bob Peeters 18 op 27 verzamelde met WB uit de laatste 9 competitiewedstrijden en dat het daarmee op de vierde plaats zou staan indien een klassement na de winterstop zou worden opgemaakt. Een gegeven om heel even bij stil te staan, maar meer ook niet. Elke wedstrijd kent zijn eigen verhaal en als ploeg heeft men redelijk veel, maar niet alles in eigen handen. Tot slot : Colin Coosemans is al 270 minuten ongeslagen en voor een ploeg die onderaan staat is dat bijzonder knap, maar uiteraard niet alleen de verdienste van Colin.

Patrick Van Wesemael.