StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg WB ZET VOLGENDE STAP IN SPORTIEVE ONTWIKKELING.


In deze fase van de competitie primeert uiteraard het resultaat boven het spektakel voor Waasland-Beveren, maar het werkstuk dat Bob Peeters in enkele maanden tijd uit de grond heeft gestampt is al in die mate opgeschoten dat er reeds spektakel aan gekoppeld wordt.
Ondanks de bijzonder genietbare pot voetbal die WB en ZW brachten, kwam het nieuws van de avond nochtans uit Lier waar de lokale eersteklasser met 11 tegen 9 gedurende 50 minuten niet voorbij OHL geraakte. Veel verschil had winst van Lierse niet uitgemaakt, want WB was enkel zeker van het behoud indien het zelf won, maar de feiten op het Lisp zullen wel weer aanleiding geven tot vervelende bedenkingen. Bob Peeters sloeg echter in de persbabbel de nagel op de kop door te stellen dat zoals dit Waasland-Beveren thans speelt het van iedereen kan verliezen, maar ook winnen.

Het knap resultaat van WB in Genk en de positieve benadering in de media de daaropvolgende dagen had heel wat kijklustigen naar de Freethiel gelokt. En die mensen kregen waar voor hun geld, want na een korte studieronde barstte de partij in alle hevigheid los met binnen een ruim kwartier 2 schitterende goals. Na 10 minuten was het Kums die geweldig uithaalde en Coosemans het nakijken gaf, maar het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Ivan Trickovski deed er nog een schepje bovenop door met een fantastische afstandstrap Bossut kansloos te laten. In de 23ste minuut toverde gouden schoen Hazard een fluwelen voorzet uit zijn begaafde voeten en Silla verzilverde deze met de kop. En opnieuw reageerde WB verstandig door goed in de organisatie te blijven en geduldig in de opbouw te gaan, maar aan de 1-2 ruststand zou niets meer veranderen.

Peeters liet Demjan de tijd om ruimschoots te genieten van zijn koffie en bracht met Dalibor Veselinovic zijn uit blessure terugkerende topschutter in de ploeg. Een gouden ingreep, want net voor het afsluiten van het uur kopte Dalibor prachtig een vrijschop van Henkens binnen. WB liet het daar niet bij en ging op zoek naar de reddende 3-2, maar het werd in die drang enkele keren op een ergerlijke manier gestuit door een zwak leidende scheidsrechter Colemonts. Maar ook ZW deed zijn duit in het spektakelzakje, want zowel Hazard als Silla hadden voor de derde keer de bezoekers op voorsprong kunnen zetten. In de slotfase had Oumarou de beste kans van de wedstrijd aan de voeten, maar hij schoot ongecontroleerd hard op de doelman in plaats van rustig de bal in de hoek te leggen. Een bijzonder genietbare pot aantrekkelijk voetbal eindigde zo op een misschien al bij al billijke 2-2. Beide trainers waren in hun gebruikelijke persbabbel zeer lovend voor mekaar en waren van mening dat de 2 ploegen alles in het werk hadden gesteld om voor de overwinning te gaan en die intenties wilden de supporters graag bevestigen. Dit Waasland-Beveren doet in niets meer herinneren aan het dode vogeltje zoals het maanden geleden tweemaal tegen Lokeren speelde (of juist niet speelde). Er staat een ploeg op het veld en geen sprake meer van spelers die mekaar niet begrijpen of willen begrijpen en zich aan klikjesvorming bezondigen. Bob Peeters heeft inderdaad iets neergezet waarmee hij aan de slag kan in play-off II, want alhoewel er nog geen wiskundige zekerheid bestaat over wie Bergen zal vergezellen in play-off III, dit mag en kan toch niet meer fout lopen voor Waasland-Beveren en ik durf zelfs te opperen dat we daarvoor niet hoeven te kijken naar OHL, maar naar onszelf.

Patrick Van Wesemael.