StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Vandaag neemt Geert een speler onder de loep die destijds bij Racing Jet Brussel werd gehaald en die zoals men dat zegt "alles had om er te komen". Voetbaltalent had deze Waal onmiskenbaar, maar de mentaliteit om daar zorgvuldig mee om te springen ontbrak. Een gast die met een betere ingesteldheid en het noodzakelijke tikkeltje meeval veel meer uit zijn carrière had kunnen puren, maar het lijstje van de spelers die daaraan ten onder zijn gegaan is eindeloos. Meer weten ? Klik hier.

* Beknopt overzicht lagere reeksen.
Het provinciaal voetbal genoot van een heerlijk weekendje rust. In de marge vernam ik wel dat YB SKB thans op een gedeelde veertiende plaats staat met 17 punten. De rode lantaarn wordt met 16 punten gedragen door Beervelde. De nummers 15 en 16 degraderen naar vierde provinciale en de kans bestaat (maar ze is momenteel niet zo groot) dat het nummer 14 in de eindstand nog aan de bak moet in een eindronde. Dat hangt o.a. af van hoe St.-Gillis-Waas het in vierde klasse doet, want als zij zouden zakken naar eerste provinciale heeft dat zijn invloed op de andere Oost-Vlaamse reeksen. Een beetje ingewikkeld, maar van de stoten die de KBVB uithaalt kijkt tegenwoordig niemand meer op.

In derde nationale B leed Dirk Geeraerd met Berchem een 2-1 nederlaag in Eisden. Het staat op een dertiende plaats van 18, maar schijn bedriegt want de laatste heeft amper een achterstand van 5 punten en met nog 7 wedstrijden te gaan is er nog niks beslist in de degradatiedebatten.
In de A-reeks boekte Bornem een verdienstelijke 1-0 overwinning tegen Sint-Niklaas en het moet al lelijk fout lopen willen de Klein-Brabanders nog in moeilijkheden geraken. Temse daarentegen moest in Koksijde met 2-0 het onderspit delven en neemt best nog wat puntjes de komende weken om een nerveus slot te vermijden. Bovenaan deed Rc Mechelen een gouden zaak na een spektaculaire 4-3 overwinning tegen Hamme. Het was een knotsgekke match waarin Racing eerst uitliep tot 3-0, maar Hamme kon nog in de eerste helft tot 3-2 terugkeren. Meteen na de herneming zag Racing-coach Pister de bezoekers met een strafschop de 3-3 maken (+ een rode kaart voor Mechelen), maar in de 88ste minuut viel de winnende Mechelse 4-3. Oudenaarde verlor met 1-2 van Doornik, maar blijkbaar heeft de ploeg van Bornemmenaar Jonas Van Kerckhoven geen interesse in tweede klasse en heeft het net als de uitstekende derde Londerzeel zelfs geen licentie voor tweede aangevraagd. Creëert dit soort situaties geen competitievervalsing ? Doornik kan de punten nog goed gebruiken en mag dan 3 kostbare punten meenemen uit Oudenaarde.

PVW.