StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond België-Ivoorkust.
Om 20.45 uur nemen de rode Duivels het in een vriendschappelijk treffen op tegen Ivoorkust en dat is een wedstrijd die de voorbije dagen uitvoerig werd besproken in de media. Nu behoort Ivoorkust tot de sterkere Afrikaanse landen, maar dat is zeker niet de voornaamste reden waarom deze vriendschappelijke wedstrijd bijzonder veel aandacht krijgt. De kans is reëel dat deze avond een vijftal spelers met een verleden op de Freethiel (misschien zelfs vanaf de aftrap) in het Koning Boudewijnstadion hun opwachting zullen maken en dat is op zijn zachtst gezegd bijzonder merkwaardig. Copa, Boka, Romaric, Touré en Gervinho zijn zo goed als vaste waarden en zullen in de zomer te bewonderen zijn op het wereldkampioenschap in Brazilië. Waarschijnlijk maakt ook Emmanuel Eboué deel uit van de Ivoriaanse selectie die in Brazilië een nieuwe poging zal ondernemen om de meerdere teleurstellingen op voorgaande eindrondes naar de vergeethoek te spelen. Voetballen kunnen de Ivorianen als de beste en individueel zijn er heel wat spelers die hun voet mogen zetten naast die van Europese en Zuid-Amerikaanse sterren, maar als team hebben de Afrikaanse Olifanten het o zo moeilijk om uit de verf te komen. Het besef dat 5 van de 6 Ivorianen die straks mogelijk tussen de lijnen zullen staan in het verleden enkele keren aanwezig waren op onze supportersfeestjes in Bornem en ook een keertje met de hele ploeg naar Den Belly's kwamen afgezakt na een vriendschappelijke match in en tegen Bornem, blijft zowel een kippevelmoment als een onvergetelijke herinnering. Vanavond staan de Rode Duivels vriendschappelijk tegenover mekaar, maar wat zou het geweldig zijn mocht dat ook in Brazilië een keertje geval zijn in een wat verder gevorderd stadium van het tornooi.

In de kranten van gisteren en maandag zijn de anekdotes van ex-trainers van SK Beveren die met de Ivorianen hebben gewerkt, in overvloed aanwezig en dikwijls lijkt het alsof met deze jongens zeer moeilijk kon worden samengewerkt vanwege hun nonchalence die soms naar het amateuristische neigde. Uit eigen ervaring kan ik echter meerdere verhalen vertellen die het tegendeel aantonen en die bewijzen dat deze jongens op hun manier bijzonder ernstig met hun vak bezig zijn. Maar zoals je het in alle lagen van de bevolking en nationaliteiten tegenkomt, men mag niet iedereen over dezelfde kam scheren en vooral niet te gul zijn met het kleven van etiketten.

Het sportief Ivoriaanse tijdperk op de Freethiel ligt inmiddels een hele periode achter ons, maar in gerechtelijke kringen is het hoofdstuk-Guillou nog lang niet voorbij. Deze onverkwikkelijke zaak blijft maar aanslepen waardoor het stamnummer 2300 van SK Beveren nog altijd niet is vrijgegeven.
Weet niet of er meerdere gegadigden zijn om dit stamnummer in de wacht te slepen, maar indien het schuldenvrij op de markt komt zal provincialer YB SKB niets aan het toeval overlaten om dit nummer in zijn bezit te krijgen.

PVW.