verslag BELOFTEN BETALEN ZWARE TOL VOOR MISSERS IN DE EERSTE HELFT.

Door het bijwonen van de interland België-Ivoorkust en een drukke donderdag op het vlak van privébezigheden, krijgen jullie het klassieke beloftenverslagje later dan gebruikelijk waarvoor mijn verontschuldigingen.

Woensdagavond 5 maart jl., iets vroeger dan er op de Heizel werd afgetrapt en in een iets minder gezellig décor, namen de doublures van Anderlecht en Waasland-Beveren het niet eens zo ver van het Koning Boudewijnstadion tegen mekaar op in de laatste wedstrijd van de heenronde in poule A.
Keeper Van Steenlant, Luyckx en Santos waren de vertegenwoordigers van de Wase hoofdmacht. Tim Bavr é moest noodgedwongen zijn defensie behoorlijk vertimmeren omdat een aantal verdedigers ontbraken en enkele middenvelders voor de gelegenheid een rij achteruit werden getrokken. Die omzettingen weerhielden de bezoekers niet om in een schitterende opening een drietal uitstekende kansen bijeen te voetballen en de wedstrijd vroeg in een definitieve plooi te gooien. Dat gebeurde niet met als gevolg het in dat geval vaak gevreeesde deksel op de neus en onterecht zware eindcijfers. Het eerste grote gevaar viel na 10 minuten te noteren toen Vuran met een doorsteekbal Santos bediende, maar een scherp uitgekomen Anderlechtse doelman bracht redding. Even later trapte Tim Vermeuen een uitstekende vrijschop, maar Santos vond de paal op zijn weg naar de 0-1. Een spervuur aan aanvallen werd kort daarop besloten met een actie van Pringels die Spangenberg aan het werk zette, maar Simons schot werd voor de lijn geblokt. De thuisploeg kon daar enkel een vrijschop en kopbal over tegenover plaatsen. In de 32ste minuut liep WB tegen een onterechte strafschop en achterstand aan na een foutieve inschatting van de scheidsrechter op een ingreep van Brent Van Steenlant. De rust werd bereikt met 1-0, maar dat was een aanfnuiking van de kansenverhouding tusse de lijnen.

Ondanks het gebrek aan efficiëntie in de eerste helft, begon WB wederom gretig aan het tweede bedrijf. Gelukkig voor Paarswit liet de lichtinstallatie het gedurende 20 minuten afweten, want 3 minuten na de herneming hing de 2-0 in de netten. Yannick Cathoir die met Stuer centraal achterin speelde, wilde Stuer aanspelen, maar diens pass werd onderschept door de Brusselse spits en alleen voor Van Steenlant goed afgewerkt. Christian Santos zocht met een door de doelman gepareerd afstandsschot naar de aansluitingstreffer, maar niks was WB woensdagavond gegund. In de 73ste minuut voerde Tim Bavré zijn eerste wissel door. Een sterk spelende Ennes Vuran werd vervangne door Harry Baffour en 2 minuten later verliet een moegestreden Spangenberg het veld voor Kevin hebbelinck. In de 80ste minuut ging de Wase defensie onvoldoende het duel aan op een diepe bal en de aanvaller van Anderlecht benutte dit aanbod met een prachtige stifter. Niels Loriers kwam nog in de plaats van Tom Vermeire, maar de fel overdreven 3-0 cijfers bleven ongewijzigd.

Ondanks dit verlies was Tim Bavré geen ontevreden coach omdat zijn gehavend team op bewonderenswaardige wijze ten strijde trok en veel meer verdiende dan de 3-0 eindstand laat vermoeden. Het schouderklopje van de week komt Ennes Vuran toe die een prima partij vertolkte. Aanstaande maandag 10 maart ontvangt WB op Puyenbeke Standard.
In de loop van de voorbije week vielen er al wat transfernieuwtjes te rapen bij de beloften.
Joell De Smet verdedigt volgend seizoen de kleuren van derdeklasser Sportkring Snt-Niklaas en de kans bestaat dat Nathan Volckerick hem volgt. Ruben Stuer koos voor vierdeklasser St.-Gillis-Waas, terwijl Timothy Smet en Yannic Cathoir in zee gaan met Melsele.