StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg PLICHT VERVULLEN IS NOG NIET GENOEG.

Waasland-Beveren heeft zaterdagavond in de Wase derby tegen Lokeren een resultaat neergezet dat in principe altijd de quotering "prima" zou krijgen, maar omdat OHL wederom stuntte blijft het nog een weekje bang afwachten of het play-off II of III wordt.

Bob Peeters en co hebben hun revanche beet voor de eerder dit seizoen 2 (competitie en beker) pijnlijke thuisnederlagen tegen de Lokerse buren. Het 0-0 gelijkspel van gisterenavond op Daknam tegen een weliswaar verzwakt Lokeren zou normaal gezien een uitstekend resultaat geweest zijn, waren er niet dat hatelijke nieuws dat ons vanuit Leuven bereikte. Op de openingsfase na en ook een korte periode in de tweede helft, hadden de mannen van Peter Maes kortstondig overwicht, maar door alweer een voortreffelijke organisatie neer te zetten wisten de jongens van Peeters daar wel raad mee. Bovendien stond Colin Coosemans, net zoals de voorbije weken, vol zelfvertrouwen tussen zijn palen. Een keertje, zowat halverwege de tweede helft moest hij zich gewonnen geven op een kopbal van Dutra, maar de paal bracht redding voor WB. Enige minpuntje van de avond was dat het goed meevoetballen van Waasland-Beveren niet werd uitgedrukt in voldragen aanvallen waardoor Davino Verhulst een bijzonder rustige avond beleefde. Toen 20 minuten voor tijd Ruytinckx Anderlecht de zoveelste vernedering van het seizoen bezorgde, dwong de moderne communicatie Bob Peeters tot het in de strijd gooien van een derde aanvaller, maar ook de inbreng van Robert Demjan bracht geen noemenswaardige beterschap. Het bleef dus bij een op zichzelf voor WB zeer verdienstelijke brilscore, maar eentje met een dubbel gevoel.

Toen maanden geleden WB in woelig water verkeerde was regelmatig te horen dat we tot de laatste speeldag zouden moeten knokken om play-off III te vermijden. Die voorspelling is helaas werkelijkheid geworden, maar of men dit scenario bedoelde kan ik nauwelijks geloven. Als ik zie welk parcours WB na nieuwjaar heeft afgelegd (enkel verlies in Oostende), zou een vijfvoudige confrontatie met Bergen een heel onterechte straf zijn. En het mag vreemd klinken met de komst van Standard voor de deur, maar ik heb alle vertrouwen in dit WB dat het ook die lastige hindernis succesvol zal nemen. Iedereen had het over een veel zwaarder programma van WB ten opzichte van OHL in de laatste 4 matchen, maar de cijfers/resultaten bewijzen dat Waasland-Beveren klaar is om ook het laatste struikelblok op weg naar play-off II vakkundig te passeren. En ik heb het al eens eerder geschreven hier : als WB zijn doel nu nog bereikt is dat een prestatie van formaat gezien de eigen schitterende uitslagen na nieuwjaar en tevens de vele (dikwijls niet onbesproken resultaten zoals vorig weekend Lierse-OHL) die tegen zaten. Wedden dat de Freethiel zondag sinds lang uitverkocht zal zijn ? Dit Waasland-Beveren is in deze hoedanigheid een aanwinst voor het JPL-circus en daar gaan we zondag met zijn allen werk van maken en als het lukt zullen die van OHL eens zien hoe een ontlading er uitziet. Trouwens, heeft Standard met OHL nog geen rekening te vereffenen ?

Patrick Van Wesemael.