verslag BELOFTEN KRIJGEN WEER AANSLUITING NA WINST TEGEN STANDARD.

Waar het fanion van Standard misschien wel op de kampioenstitel afstevent, vergaat het de beloftenploeg van de Rouches een stuk minder goed. Zij staan met 5 punten op de laatste plaats in poule A, terwijl de mannen van Tim Bavré reeds 8 eenheden verzamelden. Het was dus zaak maandagavond om de volle inzet op Puyenbeke te houden en zo weer aansluiting te vinden met de middenmoot.

Tim Bavré kon voor dit duel een beroep doen op liefst 9 spelers van de A-kern, maar die bleken in de eerste helft allerminst goed geïnspireerd. Zowel WB als Standard hielden er een slakkegangetje op na en het was wachten tot de 39ste minuut op de eerste deftige kans in de wedstrijd. Hanan Maman verstuurde een afstandsschot dat op de dwarsligger belandde. Dit was meteen het enige noemenswaardige gevaar in 45 minuten voetballen waarmee alles is gezegd over welk een zwakke eerste helft beide ploegen speelden.

WB toonde meteen bij aanvang van het tweede bedrijf meer beleving en werklust, maar in acht genomen het niveau van de eerste helft was dat niet eens zo moeilijk. In de 62ste minuut werden 2 wissels doorgevoerd : de aan de hamstrings geblesseerde Godemèche werd vervangen door Younes De Witte en Simon Spangenberg ging naar de kant voor Tim Vermeulen. Een minuutje later mocht WB juichen. Luyckx en Maman met de voorbereiding en het doortiken van Hanan werd enig mooi binnen gevolleerd door Tim Vermeulen die amper een minuutje op het veld stond. WB had de smaak te pakken en ging op het ingeslagen elan verder. In de 70ste minuut trapte Maric een vrijschop op het hoofd van Maman, maar diens kopbal zoefde rakelings naast. Het was slechts uitstel, want een paar minuten later viel de beslissing. Maric met de hoekschop en Maman kon aan de eerste paal binnen tikken. In de 81ste minuut lukte Standard de aansluitingstreffer, maar verder raakte het niet en omdat ook Waasland-Beveren geen bijkomende kansen meer wist af te dwingen bleef het bij een verdiende 2-1 overwinning en dit na een zeer zwakke eerste maar veel betere tweede helft. Het schouderklopje delen we uit aan u17-verdediger Thomas Michot die debuteerde bij de beloften en na wat zoeken en aftasten een prima tweede helft vertolkte.
Volgende week maandag 17 maart om 19.30 uur trekt Tim Bavré met zijn jongens naar de Gentse Ghelamco-Arena. Nog meegeven dat Sam Gijsbrechts, Timothy Smet en Matthias Coeckaerts het einde van hun revalidatie zien naderen en eind deze of begin volgende week bij de groep aansluiten.