StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Als de spelers zo nerveus zijn als de supporters !
Sinds zaterdagavond heb ik een zelden zo gespannen sfeertje gemerkt bij de supporters van Waasland-Beveren. Een meeslepende nervositeit ook, want op de terugweg van Lokeren naar Bornem heerstte er een gezellig, maar gespannen sfeertje op de bus, eentje dat onophoudelijk op zoek was naar het evenwicht tussen de voldoening van alweer een knap resultaat buitenshuis en de ontgoocheling/frustratie over de onverwachtse en onbegrijpelijke winst van OHL. Trouwens, ik heb niet de minste affectie met Anderlecht, maar met een bal op de lat net voor de 1-0 en een niet gefloten strafschop voor de Brusselaars in blessuretijd, zat een Bevers feestje er echt wel in. Het is een beetje om moedeloos van te worden, maar met alle respect voor OHL, Lierse en KV Mechelen, dat zij 9 op 9 pakken tegen Anderlecht in deze cruciale fase van de degradatiestrijd is toch geen evidentie. De reeks uitslagen van de laatste weken die tegen zaten voor WB is echt indrukwekkend.
Nu ben ik het er mee eens dat het verkeerd is een strategie uit te bouwen die voor een deel gebaseerd is op de missers van de concurrentie, maar kampioen worden of het behoud verzekeren doet men nooit zonder af en toe een mooi verpakt cadeau in ontvangst te nemen.
En om terug te keren op dat zenuwachtige sfeertje bij de supporters : ik hoop dat de spelers zondag een pak minder gestresseerd zullen zijn dan de supporters, want anders moet het ergste worden gevreesd. En het is verdorie een besmettelijke gespannenheid, want naarmate zondag dichterbij komt heeft dit rotvirus meer en meer vat op mij gekregen.

* Bossie snoert Ruytinckx de mond.
In de Freethielsprokkels van dinsdag had ik het al over de schandalige wijze waarop WB de afgelopen 2 seizoenen verstoken bleef van de door elke club graag meegenomen publiciteit die een uitnodiging voor een programma als Extra Ttime met zich meebrengt. Bjorn Ruytinckx heeft met zijn gruwelijke ingreep op Standard-speler Carcella zo goed als heel voetbalminnend België over zich heen gekregen, maar zat maandagavond jl. toch maar doodleuk zowel in de studio van Sporting Telenet als die van Extra Time. Ruytinckx probeerde op een bepaald moment duidelijk te maken hoe doeltreffend de aanpak van trainer Leco had gewerkt door op te merken dat Anderlecht met moeite aan 2 kansen was geraakt in 90 minuten. Hierop repliceerde Bossie zeer gevat met de vraag hoeveel kansen dan wel OHL had gecreëerd waarop een kortstondige, maar pijnlijke stilte volgde en Bjorn aarzelend reageerde met "één was genoeg".
Moet ik het zondag logisch vinden wanneer Leuven dat tot nu toe niet één keer won op verplaatsing en amper 3 puntjes sprokkelde, nu ook de maat zou nemen in Charles Tondreau van een Bergen dat op de wedstrijd in Genk na, sterk aan het spelen is. Scheidsrechter Tim Pots uit Beveren zal hopelijk een streng oogje in het zeil houden. Over zijn aanstelling werd in Extra Time van maandagavond ietwat lacherig gedaan zonder daarbij zogezegd de integriteit van Pots in vraag te willen stellen, maar ik snap het plaatje niet, want het lijkt wel alsof Tim tijdens het bewuste incident met de Standard-speler Ruytinkx heeft benadeeld, terwijl die er volgens mij met een gele kaart heel goed vanaf kwam.

PVW.