StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logo UIT DE KEUKEN VAN DEN BELLY’S.


Colin Coosemans bezorgt Bram Govaerts een onvergetelijk verjaardagscadeau.
Bram Govaerts, lid van supportersclub Geel-Blauw Den Belly's uit Bornem, is afgelopen zondag 9 maart 10 jaar geworden en die verheugende gebeurtenis zal hij wellicht niet vlug vergeten. Bram is keeper in de Bornemse jeugd, maar ook supporter van Waasland-Beveren en in het bijzonder een superfan van Colin Coosemans in wie hij zijn groot idool/voorbeeld ziet. Omdat ook Brams vader Andy en zijn echtgenote Karine tot de vriendenkring van Den Belly's behoren, had ik opgevangen dat we Bram ongelooflijk gelukkig zouden maken hem te verrassen met een aandenken van zijn idool. Nu ken ik Colin niet zo goed, maar een enthousiaste jonge fan van WB de dag van zijn leven bezorgen is wel een mooie uitdaging. Een aantal weken op voorhand contacteerde ik onze doelman en de eerste meevaller was dat hij dit meteen zag zitten. Bedoeling was om Bram op de dag van zijn verjaardag (zondag 9 maart, de dag na Lokeren-WB) naar de training op de Freethiel te lokken en een korte meet en greet met Brams grote voorbeeld af te ronden met een onvergetelijk cadeau in de vorm van een paar handschoenen. Enige spelbreker voor dit opgezet spelletje kon het resultaat van Lokeren-WB zijn, want na een gewonnen wedstrijd geeft Bob Peeters zijn jongens vrijaf voor de volgende training. Geen nood in dat geval, want dan zou de afspraak naar woensdag worden verlegd.
Gezien Lokeren en WB het op een puntendeling hielden, ging alles echter volgens afspraak door. Voor alle zekerheid zaterdagnacht nog een smsje uitgewisseld met Colin om te vragen of de geplande afspraak kon doorgaan en na de bevestiging hiervan zat mijn job erop.

Toegegeven, ik was zondag toch wel benieuwd naar het resultaat van het uitstap dat Bram en zijn ouders naar de Freethiel hadden gemaakt en mijn voldoeing was groot toen ik zondag een mailtje ontving van Brams moeder met daarin een schitterend chronologisch overzichtje van hoe de ontmoeting zondag was verlopen. Een hartverwarmend verhaal dat begon met een verrassings/verjaardagsreisje voor Bram met bestemming Freethiel en eindigde met het aangrijpende beeld dat Bram aan het slot van een fantastische dag op bed in slaap gevallen was met naast hem op het hoofdkussen zijn gekoesterd cadeau van idool Colin. Moraal van het verhaal : Coosemans is nog jong en zoals hij zich de voorbije weken en maanden ontwikkelt staat hem ongetwijfeld een mooie keeperscarrière te wachten die niet op de Freethiel zal eindigen. Dat hij als doelman klasse te koop heeft was geweten, maar dat hij ook als individu open staat voor dit soort menselijke gevoeligheden is eveneens klasse en die kan hem van pas komen om zijn keepersdroom te realiseren. Bij het streven naar "zo compleet mogelijk zijn als keeper" is het menselijk aspect een niet te onderschatten factor.
Bedankt Colin voor zoveel engagement.

Patrick Van Wesemael.

bram1 bram2