StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Vandaag voegen we weer iemand toe die deel uitmaakte van één van de kampioenenploegen van SK Beveren. Gisteren hadden we het met Hans Christiaens (geboren en getogen in Zele) over de vruchtbare streek van ruim Dendermonde waar SK Beveren destijds veel talent ging ophalen, maar deze sneltrein komt uit de buurt van Hoboken, maar woont ondertussen met vrouwtje Anita al vele jaren in Zele. Meer weten ? Klik hier.

* Wie wil de schoenen van Bob Peeters.
Wie zou er vandaag willen tekenen om in de schoenen van Bob Peeters te staan ? Bob is al maanden uitstekend aan het werken met zijn groep en dat vertaalde zich in 20 op 33 uit de laatste 11 wedstrijden met enkel stormschade in Oostende. Iets neerzetten of opbouwen noemt men dat, maar hoe prachtig deze cijfers van de voorbije maanden ook staan, als deze avond het minst goede scenario uit de bus komt en WB tot play-off III wordt veroordeeld, zal dit vakkundig en best stevig gebouwde kaartenhuisje minstens een verdieping armer worden en zullen de thans veilig opgeborgen hakbijlen hier en daar toch worden boven gehaald, want zo genadeloos durven supporters in een bui van frustratie ook zijn. Het zou een totaal ongepaste en onverantwoorde reactie zijn, maar als er iemand is die in zijn nog jonge trainerscarrière weet hoe ongenadig hard het er in het trainerswereldje kan aan toegaan is het wel degelijk Bob Peeters.

En welke tactiek zou nu de beste zijn voor vanavond ? Zijn er meer dan 2 mogelijkheden ? Spelen voor een puntje met alle risico's van dien of juist het risico zoeken door brutaal voor winst en zekerheid te gaan met de wetenschap dat een puntendeling bij het sluiten van de markt ook de hoofdprijs oplevert. Wat moet dit een lastige keuze zijn voor onze coach !
Of bestaat de derde mogelijkheid erin om het initiatief en de bal aan Standard te geven, de Rouches met het gevoel opzadelen dat ze baas zijn en dan met een hopelijk scherpe Oumarou mikken op enkele dodelijke counters ? Zou ik jullie rustiger kunnen maken mocht ik het antwoord kennen ? Ik vrees ervoor, want elke aanpak heeft ongetwijfeld zijn voor- en nadelen en zitten we dus weer bij het begin, nl. één groot vraagteken. Wat we op basis van een pak negatieve ervaringen van de voorbije maanden zeker niet mogen doen is hopen/rekenen op anderen, in dit geval Bergen.
Het zou toch razend interessant zijn om te weten welke waarde de factor zenuwen heeft.
Alle Beverse supporters zitten momenteel met zere en kromme tenen door een week lang op de toppen ervan te lopen, maar hoeveel last zouden de spelers daarvan ondervinden ? Bij die van Standard zal het wel meevallen mag ik veronderstellen, want voor hun is het een kwestie van met hoeveel punten voorsprong aan play-off I wordt begonnen. Maar hoe stresbestendig zijn de mannen van Bob Peeters ? Enerzijds zijn het natuurlijk geen broekies meer, maar in principe niet mogen verliezen tegen de leider is link. Of zou na een paar minuten voetballen zonder hopelijk een vroege achterstand alle druk van hun schouders vallen ?

PVW.