verslag GEWOGEN EN TE LICHT BEVONDEN.

Maandagavond speelde Tim Bavré een thuiswedstrijd tegen Gent, want onze beloftencoach heeft een verleden als jeugdtrainer bij de Buffalo's, maar zijn jongens moesten wel degelijk gisterenavond een talentrijke Gentse lichting op verplaatsing bekampen. Bij de thuisploeg waren een drietal A-kernspelers aanwezig waarvan Jari Vandeputte en Canepeel de meest bekenden zijn. Bavré kon geen beroep doen op spelers uit de hoofdmacht van Bob Peeters.

Geen spelers van de A-kern in Gent, maar wel het wederoptreden van Timo Smet en Sam Gijsbrechts die zonder matchritme in de strijd werden gegooid. In de marge nog meegeven dat Nathan Volckerik de komende weken in de lappenmand vertoeft met een appendix. Een fris en dartel voetballend Gent ging zwierig van start en dat werd al in de elfde minuut bekroond met een ver schot waarop Brent Van Steenlant kansloos was. WB schoot wakker en herstelde het evenwicht met na 20 minuten een knappe inspanning van Yannick Cathoir die foutief in de zestien werd afgestopt, maar de scheidsrechter zag er geen graten en evenmin een strafschop in. Twee minuten verder verdubbelde de Buffalo's hun voorsprong met een heerlijke afstandstrap. De wederopstanding van WB duurde niet langer dan een kwartiertje en onder impulsen van de kwikzilvere Afrikaanse aanvaller Stevy ging het tempo weer de hoogte in, maar de bezoekers uit Beveren konden de schade beperken tot 2-0 bij rust.

Tim Bavré gaf hetzelfde elftal dat aan de wedstrijd startte de kans om iets recht te zetten en zonder tot noemenswaardige kansen te komen knokte WB zich wel beter in de match met als voornaamste wapenfeit een ongevaarlijke poging van een sterk spelende Ennes Vuran. In de 57ste minuut haalde de WB coach Simon Spangenberg naar de kant en Jasper Penneman kwam hem vervangen en nagenoeg gelijktijdig volgde de uit blessure terugkerende Matthias Coeckaerts Cathoir op die te veel hinder ondervond van de botsing die geen penalty opleverde.
Op het uur zorgde Stevy met een schitterende individuele actie voor de kers op de taart met de 3-0.
Met een kwartier te gaan ruilde Gilles Pringels zijn plaats voor Maxim Nijs en het waren laatste 2 genoemde invallers die in de 81ste minuut voor de 3-1 tekenden. Goeie lange bal van Coeckaerts waarop de Gentse doelman zich compleet misrekende en Jasper Penneman het geschenk wat graag uitpakte. In de slotfase ging het spel nog vlot heen en weer, maar WB bezondigde zich te veel aan balverlies en slordige passing om een beter resultaat te verhopen.
Puike partij van Ruben Stuer en Ennes Vuran die de vermelding van de speeldag in ontvangst mogen nemen. Dit weekend is er de bekerfinale en zijn ook de beloften vrij. Op maandag 31 maart komt Lierse om 19.30 uur naar Puyenbeke.