StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Genieten of weer op zoek naar spanning.
Door de enorm boeiende ontknoping van de reguliere competitie onderin, was er niet de minste tijd om vooraf deftig na te denken over play-off II. Zou ook ongepast zijn, want het vel van de beer verkopen nog voor hij geschoten is, daarvan hebben ze in OHL hun buik/netten vol.

Vorige week was er eentje die de supporters van Waasland-Beveren niet zo vlug zullen vergeten. Het waren uitzonderingen die niet op de toppen van hun tenen liepen en de dag van de wedstrijd zelf kwam er pas in de absolute slotfase zekerheid omtrent het cijfer achter play-off.
Die fantastische vaststelling die op en rond de Freethiel uitbundig werd gevierd (Bob Peeters had het over kadavers op de parking toen hij naar huis werd gereden), overheerste ruim het idee dat er nog 6 wedstrijden zouden volgen. Een overbodige beloning ? Zijn we als supporters al opnieuw toe aan een volgende dosis spanning, of is er meer behoefte aan decompressie en een drietal leuke thuiswedstrijden waarbij de klemtoon ligt op goed voetbal met een aantal jongens die de voorbije maanden onvoldoende aan bod kwamen en waarvan het resultaat ondergeschikt is aan het spektakel. Natuurlijk zit niemand te wachten op enkele sportieve pandoeringen want daar blijft toch iets van hangen straks bij de voorbereiding en de abonnementenverkoop. Bovendien is er die ongeschonden thuisreputatie van Bob Peeters. Alleen in de met 1-3 verloren bekerwedstrijd tegen Lokeren moest WB onder zijn leiding het onderspit delven, maar daar bleef het bij en dat mag gezien de status van degradatiekandidaat die we helaas tot de laatste speeldag hebben meegesleept, een geweldige prestatie worden genoemd. Charleroi, Lierse, Bergen, Kortrijk, OHL, Zulte-Waregem en Standard, het is toch bijzonder knap om als ploeg onder druk al deze partijen zonder verlies af te werken en voetballend op een zeer aanvaardbaar niveau. Wat mij betreft mogen er nog 3 wedstrijden aan dit lijstje worden toegevoegd zodat we fier kunnen zeggen een half jaar op de Freethiel geen verlies te hebben geleden (althans sportief en hopelijk ook financieel).

* 2 Oud-spelers van SK Beveren volgend seizoen aan het werk als trainer.
Peter Van Vossen, hij was ook al zeer geïnteresseerd in WB toen Glen De Boeck werd bedankt, wordt met ingang van volgend seizoen voor het eerst hoofdtrainer van een club betaald voetbal. Hij gaat aan de slag als coach van de Nederlandse tweedeklasser Fortuna Sittard dat vorig seizoen nog vriendschappelijk op de Freethiel kwam voetballen met toen in zijn rangen de ons nog bekende Harrie Gommans. Het wordt een uitdaging voor Peter, want de Limburgers zitten al een aantal jaren in financiële en sportieve zorgen en hopen met Van Vossen en met een jeugdig elftal opnieuw aan de weg naar boven te kunnen timmeren.

En ook Patrick Schoofs gaat weer aan de slag als trainer. In het verleden was hij al eens actief bij wat kleienere provinciale clubs (in het Limburgse dacht ik), maar vorig seizoen deed hij het wat rustiger aan. Nu wist de clubleiding van vierdeklasser Mol-Rauw (provincie Antwerpen) hem te overtuigen om een jaartje de sportieve touwtjes in handen te nemen. Mol-Rauw, het moet toch afschrikwekkend werken voor de ploegen die daar naartoe gaan, want als men je daar lust zoals het laatste gedeelte van hun naam, speelt men ongetwijfeld met de bibber op het lijf.

PVW.