StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
De zondagvoorstelling richt zich op een speler met roots naar de gemeente Bree en dan is de lijn met ons aller Kim snel gelegd natuurlijk. Kim zal hij van haar sportieve prestaties zeker kennen, maar tegen haar inmiddels betreurde vader Leo/Lei heeft hij ongetwijfeld meermaals gespeeld. Schitterende gast die voor SK Beveren de poorten opende naar de eerste bekerwinst, maar helaas na het behalen van die triomf de club verliet. Meer weten ? Klik hier.

* Proficiat Sporting Lokeren.
We hebben in deze rubriek altijd al oog gehad voor verrichtingen van spelers met een verleden op de Freethiel en het is niet de bedoeling om daar dit weekend een uitzondering op te maken nu Lokeren gisterenavond voor de tweede maal in drie jaar de Beker van België mag meenemen naar Daknam. Verdiende 1-0 overwinning tegen Zulte-Wargem, al zat het in de beginfase met 2 ballen op het kader wel mee voor de mannen van Peter Maes en zo zijn we al meteen bij de eerste en misschien wel de belangrijkste ex-Beverenspeler aanbeland. Peter is onmiskenbaar de architect van deze succesrijke Lokerese formatie en voorzitter Lambrecht doet er goed aan zijn dikke portemonnee boven te halen om Maes langer op Daknam te houden. En om in het keepersfeertje te blijven, met keeperstrainer Erwin Lemmens, Davino Verhulst en Barry Boubacar Copa zit er een pak doelwachterstalent en ervaring in de Lokerse technische staf en spelerskern die zonder twijfel een flinke Beverse inslag heeft. Achter de schermen maar qua inbreng misschien wel op het niveau van Peter Maes in te schatten is de aanwezigheid van technisch directeur Willy Reynders die op de Freethiel 3 jaar assistent was van Jos Daerden. Kortom, ook deze Lokerse bekeroverwinning heeft een niet te verwaarlozen Freethielgehalte.

* Yaya en Steve hebben het misschien even over Beveren gehad.
Zaterdag stonden in de Engelse Premier League Manchester City en rode Lantaarn Fulham tegenover mekaar en zo ook Yaya Tourë en Steve Sidwell. Het was een ongelijke strijd die City ruim won en met 3 goals had Tourë een belangrijk aandeel in de overwinning van de Company-boys die het zonder hun geschorste aanvoerder moesten stellen. Ben er niet zeker van, maar het zou wel eens kunne dat Tourë en Sidwell nog even ploegmaats op de Freethiel waren. Zouden ze het daarover even gehad hebben ? Wellicht niet, want Yaya mocht vroeger naar de douche omdat hem een applausvervanging werd gegund.

PVW.