StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ook WB mag stukje fier zijn met Lokerse bekerwinst.
Zondag had ik het in deze rubriek al over de behoorlijke know how die Sporting Lokeren in Beveren haalde en die een niet te onderschatten aandeel hebben in de successen van onze Wase buren. Maar ook WB kan een deeltje voldoening terugvinden in de Lokerse triomf, want WB werd uitgeschakeld door de latere bekerwinnaar en daar vinden clubs dikwijls een beetje troost voor de geleden schade. Trouwens, WB-Lokeren was een knotsgekke partij waarin de bezoekers in een mum van tijd op 0-3 stond, maar WB in de tweede helft van de aansluitngstreffer werd gehouden toen een bommetje ontplofte en, ik meen Maman, zich een bult schrok en de unieke kans vergat te benutten.

* Beknopt weekendoverzicht lagere reeksen.
YB Beveren blijft in de hoek waar de klappe vallen. Ditmaal werd met het kleinste verschil (zoals zo vaak) verloren in Tielrode. Om het bij een bekende uitspraak te houden : de toestand is ernstig, maar niet hopeloos, want Beervelde en White Boys Sint-Niklaas staan op een speelbare kloof van 2 punten. Een reeks hoger hielden Latem en Destelbergen het bij een 2-2 puntendeling zodat Robby Buyens er goed aan doet nog een paar puntjes te sprokkelen om zeker van behoud te zijn.
Appelterre met de Sonck-broers verloor thuis met 0-2 van Eine, maar zakken lijkt geen optie meer voor Sonck en co.
In de provincie Antwerpen pakte Beerschot-Wilrijk in de hoogste reeks de kampioenstitel. Proficiat Mannekes en naar verluidt waren meer dan 12000 toeschouwers getuige van dit Kielse hoogfeest.
Zou Snellie de verkeerde keuze gemaakt hebben ? Zo'n hoogtepunt en kampioenstitel had ik hem wel gegund, maar helaas koos hij, net zoals Wesley Sonck voor zijn broer waardoor hij bij Antonia Zoersel belandde. Dat deed niet echt mee dit seizoen voor de prijzen, maar een plaatsje in de subtop is verzekerd na 3-2 winst tegen Heikant. Mariekerke gaat Antonia met 4 punten vooraf na een 3-1 overwinnng tegen Branddonk en dat is goed gewerkt van de Klein-Brabanders.

In derde klasse B haalde Berchem een broodnodig puntje in Ciney. Het werd er 1-1, maar in 3B is het ongezien spannend onderin. Berchem telt bv. 33 punten en staat daarmee op een 13de plaats, maar nr 18 Grimbergen heeft er amper 3 minder. Ik denk dat Dirk Geeraerd een bakje geestrijk vocht uit ciney heeft meegenomen om zijn en Berchems sportieve bekommernissen de komende weken wat te verzachten.
In de A-reeks speelden Temse en Bornem haasje-over. Bornem verloor thuis met 0-1 van Gent-Zeehaven, terwijl Temse met 1-2 ging winnen in Aat. Bovenaan zette Rc Mechelen en Thierry Pister alweer een stapje vooruit richting kampioenstitel na moeizame 1-0 winst tegen Dender. Oudenaarde dat zogezegd niet geënteresseerd is in promotie blijft wel sportief het vuur aan de schenen leggen door Sint-Niklaas met 1-0 huiswaarts te sturen.

PVW.