StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou Depoitre iets voor WB zijn ?
Het was dinsdag een onschuldig berichtje op pagina 510 van de VRT-teletekst, maar ik voelde mij geroepen er in deze komkommertijd, noem het wat mij betreft de post-degradatiestrijd, op te reageren. Als gesprekken met Anderlecht voor het aantrekken van Veselinovic in dovemansoren zouden vallen (allemaal dus zeer voorbarig), zou Laurent Depoitre dan geen schitterend alternatief zijn ? Hij mag/moet misschien wel Oostende verlaten en als die financieel haalbaar is zou ik daar als WB zijnde werk van maken. Hard werkende spits die weegt op een verdediging en die soms wel eens wordt vergeleken qua stijl met Harbaoui. In de periode dat hij Aalst ruilde voor de kustploeg stond Laurent hoog op een rijkelijk gevuld verlanglijstje (elke club heeft recht om een verlanglijstje aan te leggen), maar het werd dus Oostende. Depoitre werd ook al een keertje gelinkt aan Zulte-Waregem, maar om mij duistere redenen is daar nooit iets van gekomen.

Een vergelijkbare situatie doet zich voor met Ivan Trickovski. Er is wel degelijk een aankoopoptie voorzien in de overeenkomst tussen betrokken partijen, maar die lichten is alshetware geen optie vanwege ontbetaalbaar. In dat geval lijkt mij de bij meerdere clubs geciteerde Tim Matthys een gedroomd alternatief.
Toegegeven : ik zou een gat in de lucht springen mocht morgen in de kranten staan dat zowel Matthys als Depoitre naar de Freethiel komen, maar anderzijds praten we hier over spelers die bij ploegen zitten die sportief de grootste moeite hadden om het hoofd boven water te houden.
Zij hebben natuurlijk het voordeel al eerder kaas gegeten te hebben van degradatievoetbal, maar we gaan ervan uit dat die kaassoort volgend seizoen niet op het menu voorkomt.
Nogmaals : deze Freethielsprokkel is niet op de minste grond van voorkennis gebaseerd, maar als supporter heeft men het recht een wenslijstje te hebben.

PVW.