StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg .

Thuisreputatie wordt weer aangedikt.
Waasland-Beveren is zaterdag de eerste van 6 play-off II-wedstrijden goed begonnen. Na een zoutloze eerste en een betere tweede helft, moest Lierse met 2-0 het onderspit delven.
Omdat Oostende verrassend met 0-1 ging winnen in Gent, is WB minstens voor een weekje leider in groep A. Hierdoor wordt de confrontatie van aanstaande zaterdag tussen Oostende en WB bijzonder interessant.

Bestuur en technische staf kunnen vooraf wel stellen dat play-off II een overbodig nummer is, maar bij mijn weten staan er 22 profs op het veld die wellicht voor een niet onaardige premie spelen en maak die mannen dan maar eens wijs dat winnen geen must is. Bob Peeters had een vijftal wissels in zijn typeploeg doorgevoerd en dat was er de eerste helft best aan te zien. Het werd een doodse bedoening waarin de bezoekers uit Lier het meest balbezit hadden, maar de betere mogelijkheden (misschien is pogingen meer geschikt) voor WB waren. Gokje welke de ruststand was ?

Na rust kantelde de partij volledig vooral door toedoen van de invallers Trickovski en Veselinovic. Eerst belandde een poging van Dalibor bij een sterk ingevallen Trickovski die met wat meeval voor de openingsgoal zorgde en in blessuretijd trapte Oumarou een schitterende voorzet die door Veselinovic werd verzilverd met het hoofd. Een kwartier voor tijd mocht Alec Luycks van Bob Peeters zijn eerste minuten in het shirt van Waasland-Beveren maken. Onthouden we nog de sterke partij van Hrvoje Cale die met de week aantoont dat hij niet toevallig Kroatisch international is geweest en misschien wel terug kan worden als hij in play-off II dit niveau kan aanhouden.

Omdat Oostende knap met 0-1 ging winnen bij groepsfavoriet Gent, wordt de volgende speeldag al bijzonder interessant om volgen. WB trekt naar de kust voor de topper in po2, terwijl Gent al met het mes op de keel naar Lierse moet. Het is misschien een niet-realistische inschatting, maar stel dat WB beter doet dan Oostende komende zaterdag en Lierse en Gent het op een puntendeling houden, dan enz. enz. Maar hadden wij in Bornem hier niet de bedoeling om een bus in te leggen om eens gezellig en ontspannen te genieten ? Die bus rijdt in ieder geval en wie interesse heeft stuurt gerust een mailtje, maar of we heel relaxt naar die wedstrijd vertrekken zaterdag, ik begin er een beetje aan te twijfelen.

Patrick Van Wesemael.