verslag BELOFTEN KOMEN TE KORT TEGEN LIERSE.

Na een weekje rust mochten de beloften maandagavond weer in de wei met een zeer jeugdig Lierse als tegenstander. Thomas Caers had de beschikking over heel wat Egyptisch talent van de academie, maar de enige met naam in zijn beloftenelftal was een oude bekende van de Freethiel nl. Rashid Farssi. Lierse liet vanaf het eerste fluitsignaal WB achter een ongrijpbare bal hollen en dat resulteerde reeds na 10 minuten in een knap uitgespeelde aanval en de 0-1. Ook na de openingsgoal bleven de bezoekers doorgaan en gelukkig stond Kenny Steppe attent te keepen of de score was aan de rust een stuk hoger opgelopen. Waasland-Beveren kon daar amper iets tegenover stellen zodat de thuisploeg goed weg kwam met 0-1 bij rust.

Sam Gijsbrechts met een ontstoken grote teen en Arne Van Den Eynde die maar 45 minuten mocht spelen, bleven aan de rust in de kleedkamer en Gilles Pringels en Ruben Stuer waren de vervangers. Tim Bavré koos voor een ander spelsysteem in de tweede helft in de hoop een antwoord te vinden op de onmacht van zijn ploeg en dat lukte deels, maar de passing was te onzuiver om tot doelkansen te komen. Op het uur werd ook Tim Vermeulen naar de kant gehaald en in zijn plaats kwam Yannick Cathoir. De dominantie van Lierse was minder uitgesproken, maar omdat WB een verdediger doorschoof in de hoop meer offensieve druk uit te oefenen, maar daardoor konden de bezoekers sporadisch counteren met zelfs een bal op de paal. Voor WB was het een wedstrijd van telkens net niet die uiteindelijk op een logische en dik verdiende 0-1 overwinning voor de Pallieters eindigde.
Veel goede wil volstond niet om een beter Lierse af te houden. Ditmaa was er geen schouderklopje, maar een eervolle vermelding voor doelman Kenny Steppe die vooral in de eerste helft de schade voor zijn ploeg wist te beperken. Volgende week maandag trekt WB naar leider Club Brugge en daarna wachten nog confrontaties met thuis Zulte-Waregem, uit Genk en thuis Anderlecht.
Alhoewel vooraf elk puntje zou gekoesterd worden in een groep met het kruin van het Belgisch voetbal, vallen de resultaten de voorbije weken wat tegen. De 11 punten echter die Tim Bavré en zijn jongens tot nu toe pakten zijn een succes, maar de coach van de Waaslanders hoopt in de resterende matchen nog enkele keren te kunnen stunten.