StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB AL METEEN EEN TOPPER IN HET ALBERTPARKSTADION.

Wat een contrast ! Tot de laatste speeldag van de reguliere competitie moeten wachten om zekerheid te krijgen over PO2 of PO3 en al meteen op de tweede speeldag een minitopper mogen betwisten. Pittig detail : Waasland-Beveren verloor in 2014 nog maar één competitiewedstrijd en dat was uitgerekend op een stormachtige zaterdagavond in het Oostendse Albertparkstadion. Tijd voor revanche ?

De grootste verrassing van de eerste speeldag in PO2 kwam op naam van Oostende. Tegen een overgemotiveerd en daardoor compleet falend Gent werd met 0-1 gewonnen en dat moet een lelijke streep door de rekening van de hele Gentse entourage geweest zijn. Bezweken onder de enorme druk of gewoon te weinig kwaliteit, het zal Fredje Vanderbiest een zorg geweest zijn waarom de Buffalo's hun eerste belangrijke afspraak in PO2 flagrant misten. Maar eigenlijk ben ik nu bezig het falen van Gent in de verf te zetten en doe ik de kustploeg tekort. Oostende ging op de laatste speeldag wat roemloos ten onder bij Anderlecht, maar Fred en co speelden natuurlijk een schitterende terugronde en misten op een haar na de bekerfinale na een strafschopthriller tegen Lokeren. Gent is van alle play-off II-kandidaten de enige ploeg die vooraf uitgesproken ambitie had om verder te komen, maar van zowel Oostende als WB tasten we in het duister. KVO heeft alleszins de kwaliteiten om mee te dingen naar groepswinnaar en dan kan het zaterdag goeie zaken doen mits winst.

Waasland-Beveren speelde tegen Lierse geen wereldpartij, maar de inbreng van Trickovski en Veselinovic in de tweede helft was voldoende om de volle inzet op de Freethiel te houden. Zonder glans, maar de punten tellen wel. Zelfs al verliest WB in Oostende, door die overwinning doet het minstens nog een paar speeldagen mee. Zou WB zich een tweede keer durven stoten aan de steen die naar de naam Oostende luistert ? Beide teams hebben in principe genoeg kwaliteit in huis om de supporters te trakteren op een heus spektakelstuk en dat zijn geen slechte vooruitzichten. Moet ik er dan van uitgaan dat als het een rotmatch wordt de belangen te groot waren ? Dat geloof ik nu ook weer niet. Een ding staat vast : spelers ijveren tijdens contractonderhandelingen voor goeie winstpremies en ik denk dat die gewoon doorlopen in PO2. Als het dan ook nog klopt dat clubs er financieel beter van worden in geval van een prima play-off-campagne, zou het mij alvast verbazen dat het een eindeseizoenswedstrijd wordt in het Albertparkstadion.



Patrick Van Wesemael.