Door elk een helft voor hun rekening te nemen hebben Oostende en Waasland-Beveren hun tweede wedstrijd in PO2 met een logische brilscore afgesloten. Het was Bob Peeters menens wat betreft zijn opstelling, want de bankzitters Veselinovic en Trikcovski die vorige week een beslissende invalsbeurt maakten, kregen ditmaal de voorkeur vanaf de aftrap.
De bezoekers uit Beveren begonnen het best aan de match met al vroeg een niet te missen kans voor Demjan, maar in plaats van alleen voor doel een hoek uit te kiezen, schoot hij hard maar ongecontroleerd op de keeper. WB was vertrokken voor een verdienstelijke eerste helft waarin het een handvol halve kansen bijeenvoetbalde, maar de scherpte ontbrak om meer te doen met die mogelijkheden. Oostende knokte zich in het verloop van de eerste helft beter in de partij, zorgde eveneens voor wat schermutselingen in de buurt van Coosemans, maar Colin heerst dezer dagen soeverein in zijn doelgebied waardoor de ruststand 0-0 bleef.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Ditmaal was het Oostende dat vroeg voor dreiging zorgde, maar Coosemans ging goed plat op een gevaarlijke vrijschop van Ciani. De thuisploeg had de smaak te pakken en ging op haar elan verder met als gevaarlijkste wapenfeit een bal tegen de paal. Als er in die fase een doelpunt zou gevallen zijn kon Oostende daar het meest aanspraak op maken, maar al bij al hield WB vrij gemakkelijk stand waardoor de wedstrijd op een correcte 0-0 eindigde.

WB speelde een verdienstelijke eerste, maar een mindere tweede helft. We staan er ondertussen onvoldoende bij stil, maar onze ploeg haalde wederom een knap resultaat op verplaatsing en nam ook wel een beetje revanche voor zijn enige nederlaag die het tot nu toe in 2014 leed en dat was uitgerekend in het Albertparkstadion van Oostende.
Leuk weetje : in de 50ste minuut van de wedstrijd stond Colin Coosemans 5000 minuten ononderbroken onder de lat voor Waasland-Beveren in competitieverband, want hij debuteerde in oktober 2012 tijdens de Wase derby in Lokeren.
Door deze puntendeling blijven Oostende en WB op kop in hun groep met 4 punten, gevolgd door Lierse met één puntje minder. Volgend weekend trekt WB naar de Ghelamco-Arena waar Gent moet proberen zijn waterkansje om alsnog groepswinnaar te worden, te benutten. Bob Peeters krijgt er de kans om revanche te nemen voor de 2-0 nederlaag die hij er in zijn tweede wedstrijd als coach met WB leed.