StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN HALEN KNAP PUNTJE TEGEN CLUB BRUGGE.

Door vakantieomstandigheden volgt dit verslagje een dagje later dan gebruikelijk waarvoor mijn verontschuldiging, maar we doen ons best om de traditie verder te zetten en ook van de wedstrijd van maandagavond een verslagje te brengen.

Eigenlijk had die wedstrijd tegen de nr.2 Club Brugge in Knokke afgelast moeten worden, want kort voor aanvang van de match had een verschrikkelijke regenbui het veld onbespeelbaar gemaakt waardoor de bal nauwelijks rolde, maar de scheidsrechter van dienst vond in het reglement toch enkele uitwegen om dit duel alsnog te laten doorgaan. Alhoewel de staat van het veld voor de beide ploegen dezelfde handicap oplevert, was een eerlijke WB coach Tim Bavré achteraf niet te beroerd om toe te geven dat de thuisploeg misschien het meest nadeel had ondervonden van de akker waarop gespeeld moest worden.
Bavré kon voor deze partij beroep doen op de A-kernspelers Santos, Gabbriel en Van Den Eynde, terwijl zijn Brugse collega over dubbel zoveel jongens van de A-kern de beschikking had en WB dus gewaarschuwd was. De thuisploeg leek het best de modder onder de knie te krijgen en dat mocht gerust letterlijk en figuurlijk worden genomen. Op een diepe bal in de twaalfde minuut slaagde de doorgebroken Nicolas Storm erin met een stifter Brent van Steenlant te passeren en de 1-0 op de bordjes te zetten. In de 20ste minuut ontsnapte WB aan de 2-0, maar ditmaal knalde de doorgebroken Bruggeling alleen voor doel op de paal. Het had wel flink gegoten voor aanvang van de wedstrijd, maar de Waaslanders zagen vreemd genoeg zwarte sneeuw en pakten in het verloop van het eerste bedrijf liefst een viertal gele kaarten en het aantal na 90 minuten zou oplopen tot 6. En toch viel net voor afsluiten van het eerste half uur de gelijkmaker. Tim Vermeulen maakte op rechts een goeie actie, bediende Spangenberg die vanop 25 meter zwaar uithaalde en een tikkeltje meeval kende omdat de bal op een Brugs been lichtjes afweek. Blauw-Zwart dreigde in het resterende kwartier nog met een afstandstrap en vrijschop, maar de ruststand wijzigde niet meer.

Bij de herneming waren ditmaal de Wase beloften het best wakker. In de 48ste minuut zette Santos een actie op, kon terug leggen op Spangenberg en Simon zorgde met een intikker voor zijn deugdoende tweede doelpunt van de avond. In de 62ste minuut werd Tim Vermeulen vervangen door de heroptredende Nathan Volckerick en een tiental minuten later wisselde Tim Bavré Spangenberg voor Gilles Pringels. In die fase van de wedstrijd deden Santos en Vuran te weinig met 2 vrije kopkansen waardoor de partij niet in een definitieve plooi werd gelegd. Die missers deden Club Brugge opnieuw geloven in de gelijkmaker waardoor de druk fors werd opgevoerd. In de 78ste minuut reageerde de Wase defensie niet attent op een teruggelegde hoekschop en liet ook Brent zich verrassen door een voorzet die zomaar mocht binnen waaien (2-2). Zeven minuten voor tijd ondervond Ruben Gabriel wat hinder van een blessure en zijn vervanger was Matthias Coeckaerts. Brugge zette nu alles op alles om de 3 punten in West-Vlaanderen te houden en zowel Van Steenlant als Cathoir moesten een keertje redder in nood spelen, maar de tussenstand werd ook de eindstand.

Een zeer verdienstelijk puntje van onze jongens uit bij de nummer 2 van de rangschikking. Volgende week maandag 14 april om 19.30 uur komt Zulte-Waregem naar Puyenbeke.
Ennes Vuran mocht het schouderklopje van de week in ontvangst nemen, al zaten Yannick Cathoir en Van Steenlant hem kort op de hielen om deze onderscheiding mee in de wacht te slepen.
In de marge nog meegeven dat Gilles Pringels volgend seizoen bij huidig derdeklasser Wetteren te bewonderen zal zijn (maar het wordt wellicht vierde klasse omdat Standaard op punt staat te degraderen), terwijl Matthias Coekaerts na dit seizoen de kleuren van Vrasene zal verdedigen. Ik hou er aan beide jongens van harte te bedanken voor hun inzet in het shirt van Waasland-Beveren en hun ontzettend veel sportief en levensgeluk toe te wensen bij hun nieuwe vereniging.

Waasland-Beveren begon met volgend elftal aan de wedstrijd :
Brent Van Steenlant, Tim Vermeulen, Timothy Smet, Joell De Smet, Niels De Pauw, Simon Spangenbergh, Ruben Gabriel, Yannick Cathoir, Arne Van Den Eynde, Ennes Vuran en Christian Santos.
Op de bank, maar niet ingevallen :
Jens Schrooyens, De Witte Younes, Niels Loriers en Tom Laureys.

Patrick Van Wesemael