StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gulle schenkers gezocht.
De voorbije twee seizoenen kreeg Waasland-Beveren heel wat verwijten omdat het telkens nagenoeg een totaal nieuwe spelerskern samenstelde. Voor volgend seizoen ziet dat er alvast een heel stuk beter uit, want zonder het lijstje uit mijn hoofd te kennen, denk ik dat Veselinovic, Trickovski en Sibum de belangrijkste basisspelers zijn die momenteel officieel nog niet weten waar zij volgend seizoen aan de slag zullen zijn. Een kort lijstje dus waar de clubleiding werk moet van maken, maar heel vervelend is dat op dit kort lijstje 2 van de 3 spelers staan die na een zeer moeizame start, de voorbije maanden het mooie weer maakten in het fanion van Bob Peeters. Vervelend in die zin dat zij de supporters alshetware warm hebben gemaakt om het bestuur aan te zetten een extra inspanning te doen om hun op de Freethiel te houden. Gevoelsmatig heb ik de indruk dat de zaak-Veselinovic mits een zware inspanning niet per se slecht hoeft af te lopen. Met zo'n slechte afloop moet echter altijd rekening worden gehouden, want Dalibor kan ondertussen rekenen op de belangstelling van zowat alle ploegen van play-off II en dat speelt niet in de kaart van WB. De kans dat Anderlecht de in de koopoptie opgenomen prijs laat zakken wanneer andere clubs eventueel wel bereid zijn die som op te hoesten, is bijzonder klein, zeg gerust ondenkbaar. En dan mag Veselinovic nog zo sympathiek zijn openlijk zijn voorkeur voor WB uit te spreken, voetbal is keiharde business en sentiment staat in dat soort onderhandelingen helemaal achteraan in de rij.

Wat de zaak-Trickovski betreft geloof ik, zonder exacte bedragen te kennen, dat de kans bijzonder gering is om niet te zeggen onbestaande, dat Ivan ook volgend seizoen op de Freethiel zal voetballen.
Ik acht de mogelijkheid zelf klein dat hij nog op Belgische velden te zien zal zijn, want ondanks de klasseflitsen waarmee hij de afgelopen maanden uitpakte, mag worden aangenomen dat het toch te weinig is om op een vaste stek in de basis van Preud'Homme te mogen hopen. In dat geval is voor Trickovski wellicht het buitenland de voornaamste piste om zijn ontegensprekelijke kwaliteiten te kunnen etaleren. Tenzij natuurlijk en daar ben ik wel een beetje ontgoocheld in, hier of daar een gulle schenker komt opdagen om met een extra inspanning de Freethiel te verzekeren van meer dan degradatievoetbal voor volgend seizoen. Velen zijn het er immers over eens dat dit elftal mits enkele gerichte aankopen mogelijkheden heeft om het woord play-off III te bannen op en rond de Freethiel.

In de loop der jaren hebben heel wat goed willende bestuursploegen hun tanden stuk gebeten op het aantrekken van één of meerdere sterke geldschieters, maar die werden niet gevonden of ze hadden malafide bedoelingen. Dikwijls werden die bestuursploegen er van verdacht uit eigen belang te willen blijven zetelen en hun zitje niet af te staan aan vertegenwoordigers van een kapitaalkrachtige investeerder, maar ik maak mij sterk dat de vele beschuldigingen aan het adres van de diverse bestuursploegen grotendeels onterecht waren. De huidige clubleiding komt de verdienste toe met beperkte middelen het JPL-circus opnieuw naar Beveren te hebben gehaald, maar de club uitbouwen tot een stevige middenmotor is waarschijnlijk niet evident zonder de onontbeerlijke inbreng van het bedrijfsleven en dat omvat meer dan de kleine zelfstandige die voor het financiële gebeuren op de Freethiel in het verleden al zo vaak in de bres is gesprongen. Dat er ditmaal maar eens een paar grote vissen richting Stadionplein komen gezwommen. En om de shortlist compleet te maken is het mijn plicht ook iets te vertellen over Bas Sibum. Ook zijn verbintenis met WB loopt af en het blijft verdacht stil rond zijn persoontje. Ofwel slaapt Bas op beide oren omdat hij elders toezeggingen heeft gekregen, ofwel wordt door WB voor volgend seizoen niet op de Nederlander gerekend. Over weinig spelers lopen de meningen zo sterk uiteen, maar gebleken is dat Bas in een elftal dat draait zijn waarde heeft en niet alleen op het veld. Als bankzitter toonde hij een voorbeeldige mentaliteit en van zijn invalsbeurten viel geenszins een gebrek aan inzet af te leiden.

PVW.