StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WORDT WB SLACHTOFFER VAN GENTSE TRAINERSWISSEL ?

Het hing al een tijdje in de lucht, maar beslissingen om een trainer te ontslaan krijgen pas echt gestalte wanneer het bestuur de geruchten over een nakend ontslag hardnekkiger dan ooit ontkent.
Mircea Rednic is het zoveelste slachtoffer van een genadeloos Gents voetbalvirus dat zich van het Ottenstadion heeft voortgeplant naar de Ghelamco-Arena en dat nog lang niet is uitgeroeid.
Peter Balette en de revaliderende Bernd Thijs zijn misschien wel de volgende slachtoffers die het virus zal maken, maar zij hebben het grote voordeel dat slechter doen onmogelijk is.

Een resem begeerd Belgisch voetbaltalent zakte de voorbije jaren af naar Gent, maar wie er ook de sportieve touwtjes in handen had, het werd telkens niks. Alleen al Waasland-Beveren mocht met Lepoint, Remacle en De Smet tijdelijk gebruik maken van 3 Gentenaren die in onmin gevallen waren, maar op de Freethiel de kans kregen zich te rehabiliteren en dat met redelijk gemak ook deden.
Maar geen nood, de Gentse clubleiding ging er van uit dat het gloednieuwe Ghelamco-project vanzelf alle sportieve problemen het hoofd zou bieden. De realiteit is echter hard en totaal anders dan het duo De Witte-Louwagie in het slechtste scenario had durven voorzien. Een doodzieke ploeg waarvan tal van specialisten een foutieve diagnose hebben gesteld, want voorlopig lijkt geen enkele aanpak doeltreffend. Misschien moet het eerder geciteerde duo wel eens wat dieper de hand in eigen boezem steken, want dat moet zowat de enige "speler" in het geheel zijn die nog niet werd vervangen.

Alhoewel de play-offs pas dit weekend halverwege zijn, is er nu reeds een wonder nodig willen de Buffalo's nog als winnaar van groep A eindigen. Toch kan Gent het zich onmogelijk veroorloven om dieper in het moeras af te glijden. Dat er talent rondloopt in de Ghelamco-Arena staat vast, maar of het voldoende is om in de resterende wedstrijden het zwaar geschonden blazoen een beetje op te poetsen met het oog op de abonnementenwerving naar volgend seizoen toe, dat is maar zeer de vraag. Overigens, de beloften van Gent staan momenteel aan de leiding in wat men play-off I zou kunnen noemen, maar op enkele uitzonderingen na wordt daarop geen beroep gedaan. Enerzijds onbegrijpelijk omdat de titularissen hierdoor op hun beide oren kunnen slapen, maar anderzijds is het voor een jonge speler geen cadeau om op deze mesthoop te worden gedumpt.

Voor aanvang van het eerste duel in play-off II heeft Bob Peeters toch een beetje poker gespeeld door te laten uitschijnen dat het PO2-staartje overbodig was en enkel zou gebruikt worden om een aantal spelers te zien met het oog op volgend seizoen. Tegen Lierse verantwoordde hij dat standpunt door een vijftal wissels door te voeren, maar de late winst heeft blijkbaar zijn zienswijze aangepast. Op Oostende vertrok nagenoeg zijn typeploeg en in een degelijke eerste helft zat er bij momenten een voorsprong in. Na rust namen de kustjongens het commando over en alhoewel WB de mindere ploeg werd, bleef het met een groot hard strijden voor dat ene puntje en gaf het allerminst een ongeënteresseerde indruk. Ik ben echt razend benieuwd welke aanpak Peeters in petto heeft tegen een ongetwijfeld vertrouwenloos Gent. Er is en zal veel gepraat geweest zijn in Gent deze en voorgaande weken, maar zou alles nu opgelost zijn na de beslissing van woensdag ? Zou er nu bij Bobke niet een onstuitbaar revanchegevoel de kop opsteken, want zijn Gentse ervaring had zomaar een vroegtijdig einde kunnen maken aan een veelbelovende trainerscarrière. Ik denk dat hij ongelooflijk zal glunderen wanneer zijn team zaterdagavond met de volle inzet terugkeert naar de Freethiel. Nu Peeters weer heeft aangeknoopt met succes bij WB lijkt het alsof er geen vuiltje meer aan de lucht is en het verleden tevens verzoend, maar geloof me vrij dat hetgeen Bob heeft meegemaakt in Gent diepe sporen nalaat. Ik gun hem alvast een succesje zaterdag !

PVW.