WB loopt onnodige tweede nederlaag in 2014 op.
De Ghelamco-Arena blijft voorlopig een moeilijk te nemen hindernis voor Bob Peeters die in zijn tweede wedstrijd als coach van Waasland-Beveren ook al verloor in Gent, toen met 2-0 en na een zeer povere vertoning. Het verschil met zijn team ten opzichte van oktober 2013 is wel opmerkelijk, want het was zaterdagavond geen geweldige wedstrijd, maar verliezen hoefde evenmin. Halverwege een eerste helft waarin de thuisploeg het betere van het spel had, was het WB dat uit de eerste de beste kans een voorsprong puurde. Een cadeau-hoekschop van Henkens werd eerst door Veselinovic beroerd en viel voor de voeten van Oumarou die niet aarzelde. Een beetje tegen de gang van het spel in, maar geen Beverensupporter die daarover kloeg. Gent gaf geen aangeslagen indruk en bleef zoals de minuten voordien goed voetballen en kansen creëren. Niet dat Coosemans wonderen moest verrichten, maar attent keepen wel. WB kon slechts 7 minuten geniete van zijn voorsprong, want in de 28ste minuut hingen de bordjes weer in evenwicht. Aan het einde van een knappe Gentse aanval stond een prima spelende Kagé als eindpunt om de verdiende 1-1 te netten.

WB dat overigens met nagenoeg zijn sterkste elftal aan de aftrap verscheen (enkel Maric speelde in de plaats van Sibum), begon met hetzelfde elftal aan het tweede bedrijf en ook het spelbeeld bleef ongewijzigd. Gent met het betere spel en kansen en WB hopend en loerend op een counter die er uiteindelijk te weinig uitkwam. Coosemans die af en toe de kans kreeg om zich te onderscheiden, moest in de 76ste minuut zijn meerdere kennen in Zukanovic die met een schitterende vrijschop voor de 2-1 zorgde. Niet onbelangrijk detail : de toegekende vrijschop waaruit het doelpunt ontstond was er helemaal geen. Bijna was het binnen de minuut 2-2, maar de kopbal van Veselinovic zoefde net naast. Gent maakte goed gebruik van de ruimte die ontstond omdat WB de gelijkmaker zocht waardoor het enkele keren dichtbij de 3-1 was, maar het venijn en ook wel onrecht zat in de staart. In blessuretijd zette WB alles op alles en de mee opgerukte Coosemans scoorde alleen voor zijn collega de gelijkmaker, maar tijdens het besluiten floot Lardot het einde van de wedstrijd. Ongezien en totaal zonder het gevoel dat nodig is om als scheidsrechter een goeie wedstrijd te leiden. Ook commentator Philip Joos begreep er niks van en dacht dat Lardot voor buitenspel had gefloten. Colin mocht dus bijna in de voetsporen van Michaƫl Clepkens treden, maar Lardot strooide roet in het eten.

Gent werd de verdiende winnaar en behoudt een waterkansje op winst in Groep A van PO2.
Waasland-Beveren mag volgende week zaterdag proberen om revanche te nemen tegen datzelfde Gent en moet dan maar hopen dat leider Oostende struikelt op het Lisp.