StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN VERLIEZEN IN BLESSURETIJD NA ONTGOOCHELENDE PARTIJ.

Maandagavond waren de doublures van Zulte-Waregem de tegenstander voor Tim Bavré en zijn jongens op Puyenbeke. Coach Bavré kon met Steppe en Gabriel rekenen op 2 ervaren spelers uit de A-kern en met Van Den Eynde en Luyckx op datzelfde aantal jongeren uit de hoofdmacht van Bob Peeters. Over de eerste helft kunnen we bijzonder kort zijn. De wedstrijd zat compleet op slot, was saai en eigenlijk al vergeten nog voor de tweede begon. Toegegeven, de bezoekers gaven een iets frissere indruk, maar goals, laat staan kansen, ontbraken langs beide kanten.

Tim Bavré zal zijn jongens ongetwijfeld de opdracht gegeven hebben meer beleving in hun spel te leggen en dat was zeker niet te veel gevraagd afgaande op de eerste 45 minuten. Al in de eerste minuut na de hervatting was er een bizarre gele kaart voor Volckerick, maar in de 50ste minuut was het eerste sportieve hoogtepunt in de wedstrijd meteen goed voor de 1-0. Een vrijschop van Luyckx werd doorgekopt door Gabriel en in doel verwerkt door Ennes Vuran. Kort daarna moest Arne Van Den Eynde noodgedwongen naar de kant met een schouderblessure (hopelijk geen sleutelbeenbreuk) en Gilles Pringels was zijn vervanger. Simon Spangenberg werd in die periode opgevolgd door Yannick Cathoir. In de 62ste minuut klom Zulte-Waregem langszij omdat Reuben Gabriel om het in Boskamp-taal uit te drukken "stond te pitten" en een vrijstaande speler ongehinderd kon scoren. Met een kwartier te gaan ruilde Volckerick zijn plaats met Younes De Witte. Cathoir kwam een schoenmaatje tekort om de 2-1 te maken, maar WB kreeg in de 91ste minuut het spreekwoordelijke deksel op de neus. Alweer Gabriel ging te nonchalant en duel, liet zijn mannetje lopen en na een prima uitgevoerde één-twee stond de 1-2 op de bordjes. Even daarvoor was Zulte-Waregem met tien man gevallen na een onterechte rode kaart wegens een vermeende elleboog.

Teleurstellende partij van onze beloften met de veel nonchalance in het spel en de winninggoal op een moment dat reageren onmogelijk maakt. Een schouderklopje delen we daarom niet uit, maar wel een eervolle vermelding voor Alec Luyckx die, in tegenstelling met bepaalde van zijn collega’s van de A-kern, er wel voor ging. Op Paasmaandag wordt er niet gevoetbald en op 28 april worden de beloften in Genk verwacht.

Voor Waasland-Beveren verschenen volgende spelers aan de aftrap :
Steppe, Timothy Smet, Joell De Smet, Tom Vermeire, Niels De Pauw, Reuben Gabriel, Alec Luyckx, Nathan Volckerick, Arne Van Den Eynde, Ennes Vuran en Simon Spangenberg.

Op de bank, maar niet in het veld gekomen :
Brent Van Steenlant en Tim Vermeueln.

Patrick Van Wesemael