StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LAATSTE KANS GRIJPEN.

Op speeldag 3 van PO2 leed Waasland-Beveren een nipte en overbodige nederlaag in de Ghelamco-Arena, want ook al was Gent de beter voetballende ploeg, de mannen van Bob Peeters kregen ook een paar goeie kansen en werden daarenboven enkele keren geflikt door Lardot. Omdat de Beverse interesse in PO2 nooit hoge toppen scheerde, groeiden die discutabele beslissingen niet eens uit tot een storm in een glas water, maar wat als dit een wedstrijd van belang was geweest voor WB ?

In competitieverband moet men meestal een half seizoen wachten om revanche te nemen voor een onterecht verloren match, maar ditmaal kan WB al meteen terugslaan. Als Gent nog een waterkansje wordt toegemeten op het winnen van PO2, dan mag het water verdwijnen als het gaat om het inschatten van de kansen van WB in de resterende 3 wedstrijden.
Het zou sowieso tof zijn als WB de spanning in PO2 kon houden tot het laatst en dan liefst natuurlijk door zelf mee te dingen naar plaats 1, want indien het zelf uitgeschakeld is kan het ook nog als scherprechter spelen tussen de andere betrokkenen en zou het Gent een hak kunnen zetten door braaf te zijn tegen Oostende in onze laatste thuismatch.
Laten we maar geen spoken zoeken die er niet zijn en uitgaan van het geloof in eigen kunnen en daaraan gekoppeld het vervullen van de sportieve plichten. Gent heeft afgelopen zaterdag absoluut geen onsterfelijke indruk gemaakt en speelt met een pak meer last op de schouders dan WB waarvoor alles mag, maar niks moet. En als Meneer Louwagie denkt dat er met een portie Gentse kop meer te halen valt dan met een pan patatten, ik zou er niet gerust in zijn !

Voor Colin Coosemans zit het seizoen er zeer waarschijnlijk op en dat heeft gelukkig niks te maken met een blessure. Voor aanvang van PO2 werd afgesproken dat Colin de eerste 3 wedstrijden zou spelen en Kenny Steppe de resterende 3. Er zijn nog geen afspraken gemaakt over wie er tussen de palen zal staan indien WB groepswinnaar wordt en er nog bijkomende matchen worden toegevoegd. Overigens, in dat geval (denk ik) dat er ook voor de supporters een bijkomend prijskaartje hangt aan de nog volgende thuiswedstrijden.

Zet WB alles op alles om zijn kansen op groepswinst te behouden, of dooft de seizoenskaars langzaam uit, ik denk dat niemand vooraf het antwoord kent en toevalligheden zullen beslissen.
Profspelers blijven gevoelig voor winstpremies en zeker bij clubs die in de loop van het seizoen niet altijd goed hebben geoogst.

Patrick Van Wesemael.