StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg HABIBOU TOONT WEINIG RESPECT VOOR ONGESCHONDEN THUISREPUTATIE.

Wedstrijd al na 3 minuten beslist.
Alhoewel WB na een minuutje via Trickovski voor de eerste dreiging zorgde, waren het de bezoekers die in de derde minuut D'Ulivo tot het besef deden komen dat de wedstrijd al begonnen was. Op een onterecht toegekende vrijschop mocht Kagé immers ongehinderd doorlopen en scoren. De debuterende Kenny Steppe zal zich ongetwijfeld een ander heroptrede in de Belgische competitie hebben voorgesteld. Waasland-Beveren werd door deze vroege treffer de adem afgesneden en het was vanaf dat moment al Gent wat de klok sloeg. Dat eenrichtingsverkeer werd omstreeks de 20ste minuut vertaald in de 0-2 van Habib Habibou en ditmaal ging Steppe niet helemaal vrijuit. Even later miste een zwalpende Reuben Gabriel die een alles behalve goeie indruk maakte zijn controle, ging door met de voet vooruit en werd hiervoor bestraft met rood door ref Laforge. Voor de ene houden sommige scheidsrechters het bij geel, voor de andere zonder discussie rood. Het spelbeeld wijzigde uiteraard niet, want Gent bleef de beter voetballende ploeg, maar het vergat de score in de eerste helft verder uit te diepen.

De mannen van het trainersduo Balette-Thijs moeten tijdens de rust hebben gedacht dat zij de schaapjes op het droge hadden, want er zat veel meer nonchalence in hun spel na de herneming. Oumarou was met een kopbal dichtbij de aansluitingstreffer, maar een ongrijpbare Habibou lukte knap de 0-3. Een aan de rust sterk ingevallen Maman, halverwege de tweede helft zou ook Milos Maric een goeie invalsbeurt maken, was vastberaden die zware cijfers een vriendelijker aanzien te geven en bleef zowel verdedigend als aanvallend hard werken. Met een kwartier te gaan bekroonde een vooral in de tweede helft sterk spelende Trickovski zijn prestatie met een schitterend afstandstreffer, maar er was nauwelijks afgetrapt of de dekselse Habibou maakte zijn hattrick rond. Maric trapte een vrijschop rakelings naast (velen zagen hem binnen), maar opnieuw Trickovski met zijn tweede van de avond en tevens de eindstand (2-4) kon zich niet beter in de kijker spelen ten opzichte van kandidaat-geïnteresseerden, want het is zo goed als uitgesloten dat Ivan volgend seizoen op de Freethiel te bewonderen zal zijn.
Voor WB is het einde verhaal voor wat de play-offs betreft. Bob Peeters gaf tijdens de gebruikelijke persbabbel toe dat de citroen zo goed als uitgeperst is en dat 5 maanden hard werken om het behoud te verzekeren, zijn tol begint te eisen. Van de resterende partijen uit bij Lierse en thuis Oostende moet dus niet te veel worden verwacht en vanaf nu kan de focus volledig op volgend seizoen. Misschien was het mooiste moment van de avond nog wel de wissel van Hrvoje Cale in wiens plaats de afscheidnemende Kassim Doumbia kwam. Doumbia speelde weinig minuten in eerse klasse, maar heeft zeker zijn steentje bijgedragen in de 2 schitterende jaren die Waasland-Beveren in tweede klasse beleefde en uiteindelijk naar de promotie hebben geleid. Doumbia maakt zich nu op voor een Ijslands avontuur dat over een maand al aanvangt. We wensen Kassim en zijn gezin ontzettend veel succes bij zijn toekomstige werkgever en ik hou er aan hem van harte te bedanken voor zijn aandeel in 2 fantastische jaren tweede klasse die de supporters onvergetelijk veel sportieve vreugde hebben opgeleverd. Merci Kassim !

Patrick Van Wesemael.

PVW.