StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VINDT BOB PEETERS DE LAATSTE DRUPPELS.

Zaterdag na afloop van de met 2-4 verloren partij tegen Gent liet Bob Peeters er geen twijfel over bestaan dat het vet van de soep was na 5 maanden intensieve trainingsarbeid.
"Op enkele druppels na is de citroen uitgeperst", zo vatte een eerlijke Peeters de ontgoocheling van de kansloos verloren wedstrijd tegen de Buffalo's samen. Hij toonde ook alle begrip voor een aantal spelers bij wie het bobijntje nagenoeg volledig af is, maar wat met de nog 2 resterende matchen ?

Lierse en Waasland-Beveren zitten in een perfect vergelijkbare situatie. Kansloos voor groepswinst, maar vanaf het begin ook duidelijk gesteld dat experimenteren met het oog op volgend seizoen de voornaamste doelstelling was in play-off II. Nu moet ik eerlijk bekennen dat die intentie bij Lierse beter te merken was dan bij WB, want de Lierenaars hebben in deze minicampagne een pak jong geweld in de strijd gegooid en alhoewel de puntenoogst niet bijster groot was, werd er ver van onaardig gevoetbald en heeft trainer Menzo zeker iets gehad aan deze epiloog aan de reguliere competitie. Afgelopen weekend hield het tot een kwartier voor tijd leider Oostende op 0-0, maar de veer brak in het wedstrijdslot. Haast zeker gaat Menzo in de resterende 2 matchen door met het opstellen van een pak (vaak buitenlands jong talent) waaronder heel wat jongens die met een bal uit de voeten kunnen, maar dat begrijpelijk nog als los zand aan mekaar hangt. In groep een goed resultaat neerzetten is dan moeilijk, maar wees er maar van overtuigd dat een individuele actie best kan leiden tot één of meerdere goals.

De intenties van Bob Peeters op experimenteel vlak lijken mij iets minder duidelijk.
Demjan blijft niet altijd 90 minuten staan, Maman mag zelfs zelden vertrekken en ook Maric was tegen Gent een late invaller. Jammer dat spelers als Rowell, Godemèhe, Lebbihi en Sterckx veel te vaak in de lappenmand doorbrengen, al is dat een verkeerde benadering in het geval van de onfortuinlijke Faycal Lebbihi.
Arne Van Den Eynde (recentelijk sleutelbeen gebroken) en Alec Luyckx hebben ongetwijfeld gehoopt iets meer aan de bak te komen in play-off II, voor Emond mag dat zelfs iets ruimer dan de play-offs worden gezien. Voor Gabriel waren 23 bijkomende minuten tegen Gent de bevestiging van het harde verdict dat hij, tenzij een complete metamorfose, onvoldoende snelheid heeft voor niveau eerste klasse en nu Reuben 2 schorsingswedstrijden aan zijn been heeft wordt het voor hem lastig om zijn entourage nog te overtuigen. Maar we zouden voorbeschouwen en niet evalueren. Het feit dat we daar toch al mee bezig waren zegt genoeg over de interesse voor deze wedstrijd en die tegen Oostende. En toch, als Lierse doorgaat met experimenteren en Oostende dit weekend al groepswinnaar wordt, zou het zomaar kunnen dat de clubleiding nog enkele zinloze premies moet uitbetalen.

Patrick Van Wesemael.