StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB Persconferentie op de Freethiel.

Een voorzitterswissel en een realistisch plan om op korte termijn een gezonde subtopper in het Belgisch voetbal te worden, dat waren de voornaamste hoofdlijnen van de persconferentie die donderdagnamiddag op de Freethiel werd gehouden. Maanden geleden werden de eerste stappen om dit plan te realiseren gezet door het omvormen van de VZW naar een CVBA en waar aanvankelijk sprake was van een twintigtal leden (versta aandeelhouders), is dit aantal thans ongeveer dubbel zo groot. Het is uit deze groep aandeelhouders (algemene vergadering genoemd) dat een Raad van Bestuur werd gekozen die als doelstelling heeft meegkregen onze club tot een financieel gezonde vereniging met familiaal getinte uitstraling en de ambitie van een subtopper, uit te bouwen.
In de nieuwe Raad van Bestuur die volgens de statuten maximum 12 personen mag bevatten, werden door de algemene ledenvergadering tot nu toe 9 bestuurders benoemd en daaruit werd Jozef Van Remoortel (bedrijfsleider van Remo-Frit) als nieuwe voorzitter en opvolger van ontslagnemend president Melchior Roosens gekozen. Jozef krijgt dus de niet onbelangrijke taak zijn bestuursploeg in de toekomst te leiden en kan daarvoor op de unanieme steun van zijn RVB rekenen waaronder ook een nieuwe ondervoorzitter in de persoon van Dirk Huyck, bedrijfsleider van garage Van Hoecke te Sint-Niklaas en in die functie opvolger van Jan Coene.

In zijn eerste toespraak als kersvers voorzitter van Waasland-Beveren benadrukte Jozef Van Remoortel dat zowel SK Beveren als RS Waaslalnd hem steeds nauw aan het hart hebben gelegen wat zich concretiseerde tot eerste shirtsponser van zijn bedrijf van de fusieclub. Jozef speelde meteen de loftrompet voor zijn voorganger Melchior die gedurende meer dan 20 jaar voorzitter is geweest van respectievelijk RS Haasdonk, RS Waasland en de laatste 4 jaar Waasland-Beveren. Eerstgenoemde 2 clubs bracht hij van provinciale naar tweede klasse om vervolgens onder zijn voorzitterschap met de fusieclub WB naar de JPL te promoveren. De voorzitterswissel werd bewust gepland voor de periode dat de opstartfase van de CVBA achter de rug was en de contoeren van de nieuwe structuren duidelijk zouden zijn. Om die structuren vorm te geven werd ook een directiecomité in het leven geroepen bestaande uit een CEO (Dirk Poppe als overkoepelend manager) en nieuwkomer Olivier Swolfs als CFO die de financiële bevoegdheden zal behartigen. De vacatures van sportief directeur en commercieel directeur zijn momenteel nog niet ingevuld, maar het is wel de bedoeling om daar naar volgend seizoen toe werk van te maken. In afwachting daarvan zal Dirk Poppe de verantwoordelijkheid dragen over de commerciële aangelegenheden.
Tot slot is er nog de adviesraad die hoofdzakelijk wordt gevormd door mensen die sinds de opstart van de fusieclub Waasland-Beveren zich ten volle hebben gegeven en wiens inbreng men in de toekomst wil blijven aanhoren als belangrijke bron van informatie voor het directiecomité.
Vooropgesteld is dat deze adviesraad zou bestaan uit 5 tot 8 mensen met vertegenwoordigers van o.a. horeca, infrastructuur en niet onbelangrijk, waarin ook de stem van de supporter middels de Supportersfederatie vertegenwoordigd zal zijn. De reeds bestaande cellen zoals PR, veiligheid, jeugd enz. blijven uiteraard behouden.
Om de lat in de toekomst sportief hoger te kunnen leggen worden een drietal vacatures in de Raad van Bestuur open gehouden voor bijkomende financiële inbreng, hoopt men meer inkomsten uit de horeca te genereren en rekent men er op het gemiddeld aantal toeschouwers geleidelijk op te trekken naar 7000. De voorzitter was tevens zeer lovend en fier op het groot aantal supporters dat Waasland-Beveren op verplaatsing meeneemt. De nodige voorbereidingen om een nieuwe tribune te bouwen in de vorm van een PPS-constructie zijn lopende. Tot hier een beknopt overzicht van de persconferentie naar aanleiding van de troonsverandering Roosens-Van Remortel.

Ik hou er aan Melchior Roosens van harte te bedanken voor de gedrevenheid waarmee hij zijn voorzitterschap gedurende vele jaren heeft waargenomen. Melchi was niet de man van veel woorden en ellelange toespraken, maar een perfecte bruggenbouwer en iemand die de daad bij het woord voegde. Een stille kracht die een hekel had aan in de schijnwerpers lopen, maar wiens werk binnen en buiten de club ontzettend werd gewaardeeerd. Veel mensen denken dat Melchior een uitsluitend Red Star hart heeft, maar ik heb hem al leren kennen in de periode dat SK Beveren zijn hoogconjunctuur beleefde en tot op de dag van vandaag onderhoudt hij nog steeds prima vriendschappelijke contacten met de Limburgers Theunis en Lambrichts.

Patrick Van Wesemael.