StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voor de fichebak oud-spelers SK Beveren.
Helaas komen in deze op termijn ruime lijst ook een aantal mensen/spelers voor die ons te vroeg moesten verlaten. De fiche die vandaag wordt toegevoegd betreft een Noorderbuur die SKB in het naburige Hulst aan de haak sloeg. Meer weten ? Klik hier.

* Bas Sibum verlaat de Freethiel.
Afgelopen week raakte bekend dat de Nederlander Bas Sibum na 2 seizoenen op de Freethiel te hebben doorgebracht onze club verlaat. Dit bericht werd min of meer in één adem gepubliceerd met het vertrek van Doumbia, maar met het grootste respect voor Kassim, het verhaal-Sibum was korter, maar bevat enkele hoofdstukken meer.
De verdedigende middenvelder dreigde met het Duitse Allemannia Achen naar derde klasse te degraderen en die stelt heus iets voor bij onze Oosterburen. Toch koos de mondige Hollander eieren voor zijn geld en het gepromoveerde Waasland-Beveren werd zijn nieuwe bestemming.
Bas is altijd een speler geweest die meer tegenstanders dan voorstanders telde en één van zijn fervente aanhangers is steeds de leverancier van onze Gele Ditjes, Blauwe Datjes Rudy Beck geweest, maar ik ken er in ons bestuur nog wel eentje, niet waar Danny ?
Sibum zal zelden uitblinken in verzorgd opbouwend werk, maar als verdedigende middenvelder speelt hij natuurlijk een positie waarin het bijzonder moeilijk is om op te vallen. Spelers die in stijl het spel van de tegenstander ontregelen/breken zijn niet zo dik gezaaid en supporters zijn soms zo critisch ingesteld dat zij gemakkelijker het negatieve zien/onthouden.
Maar hoe gecontesteerd Bas in zijn Freethielperiode ook was, sinds Bob Peeters er in geslaagd is een homogeen en uitgebalanceerd elftal neer te zetten, kregen we een heel andere Sibum te zien. De perfecte taakverdeling maakte dat hij zich nu ook geregeld in positieve zin liet opmerken en dat werpt een heel ander licht op het verhaal. In deze taakomschrijving denk ik dat heel wat critici van de eerste uren de Nederlander nu nog wel zouden zien zitten. Maar uitgerekend in een periode dat Bas op weg leek naar geleidelijke erkenning, bleef het heel stil rond zijn persoontje. Rudy Beck voelde al weken aan dat Sibum andere oorden zou opzoeken en de bevestiging daarvan kwam er dus begin deze week. Naast de geciteerde beperkingen en kwaliteiten van Bas, zal ik mij ook zijn gedrevenheid blijven herinneren waardoor hij een geknipt kapitein was met dito mentaliteit. Ook toen hij door De Boeck en Peeters af en toe op de bank werd gehouden, gaf hij steeds een gretige indruk tijdens een invalsbeurt. Polyvalent ook, want al was het niet zijn voorkeurspositie, hij heeft meerdere keren centraal achterin zijn mannetje gestaan. En wat ik vooral waardeer : Bas verlaat Waasland-Beveren met een goed gevoel. Hij was geen publiekslieveling, maar dat heeft van hem geen rancuneus mens gemaakt ten opzichte van de club. Het is misschien een speeldag te vroeg, maar alleszins superbedankt Bas voor je tomeloze inzet de voorbije 24 maanden en hopelijk zien we jou volgend seizoen terug in de Eredivisie.

PVW.