Vliegende start ongedaan gemaakt door rode kaart Bas Sibum.
Er waren amper 6 minuten gespeeld op het Lisp en Waasland-Beveren stond al op een geruststellende 0-2 voorsprong, althans dat zullen velen gedacht hebben. Minstens even leuk dan de voorsprong was het feit dat Renaud Emond telkens de afwerker van dienst was en vooral de eerste doelpunt (een lobballetje) mocht gezien worden. Een droomstart, maar het alweer jeugdige Lierse bleef niet bij de pakken zitten en net voorbij het kwartier zorgde de Ivoriaan Diagne voor de aansluitingstreffer. Lierse was gelanceerd en in het resterende half uur voetbalde het een drietal uitstekende doelkansen bijeen, maar de ruststand werd toch bereikt met 1-2.
De 0-1 tussenstand in Oostende-Gent maakte dat WB nog een theoretische kans op groepswinst had.
Er waren nauwelijks 5 minuten gespeeld in de tweede helft toen Bas Sibum rood pakte, maar aanvankelijk leek dat de tien van Bob Peeters weinig nadeel op te leveren. Integendeel zelfs.
Tot tweemaal toe was Emond dichtbij zijn derde treffer, maar de scherpte was er bij Renaud duidelijk af. In een bizar slotkwartier scoorde de thuisploeg nog drie keer waardoor het een 1-2 achterstand omboog naar een 4-2 overwinning. Het dol slotkwartier werd ingezet in de 79ste minuut toen Steppe onder een hoekschop doorging en Diagne zijn tweede lukte. Nog een keertje Diagne en Wanderson maakten de productie af voor de mannen van Menzo. Een al bij al nog zware nederlaag die er wellicht niet was gekomen indien Emond de 1-3 had gemaakt en Sibum niet de zwaarste sanctie had gekregen. Vorige week hoorde ik nog iemand zeggen : we gaan er elke speeldag een plaatsje op achteruit en hij heeft verdomme nog gelijk gekregen ook. Laat ons hopen dat Bob Peeters toch iets heeft opgestoken van deze wedstrijden en dan is play-off II niet helemaal een maat voor niets geweest. Tof ook dat Alec Luyckx de volle 90 minuten mocht vol maken.
En wat moet Kenny Steppe een rotgevoel hebben : zolang moeten wachten op een kans en dan tweemaal vier goals incasseren en bij een aantal daarvan niet vrijuit gaan.