StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN MET HET KLEINSTE VERSCHIL ONDERUIT IN GENK.

De eindronde voor de beloften zit er bijna op. Voor de laatste verplaatsing van het seizoen trok Tim Bavré maandagavond met een zeer jeugdig elftal naar Genk dat eveneens met een piepjonge ploeg aan de aftrap verscheen. Op een uitstekende grasmat tegen een technisch vaardig Genk moest WB zich aanvankelijk beperken tot goed georganiseerd verdedigen. Doelman Schrooyens diende enkele keren attent tussen te komen, maar gaandeweg stak ook WB via Santos en Vuran de neus aan het venster. De Waaslanders konden echter de brilscore niet tot aan de rust vast houden, want in de 42ste minuut knalde een Genkenaar vanop 30 meter naar doel. Via Joell De Smet werd de bal nog lichtjes afgeweken om boven Schrooyens in doel te belanden. Ruststand 1-0.

WB begon gretig aan de tweede helft, maar zag al vroeg de geblesseerde Van Remoortere uitvallen en Gilles vervanger was Wouter Van Moer van de u19. In de 60ste minuut kwam Josué Kabongo Younes De Witte opvolgen en tien minuten later moest ook Kevin Hebbelinck zijn plaats afstaan aan Simon Spangenberg. De thuisploeg dreigde vooral op hoekschoppen, maar daar wist de Beverse defensie wel raad mee. Met nog een tiental minuten op de klok besloot onze coach om met slechts drie spelers achteraan zijn manschappen alles op alles te laten zetten en bijna was de gelijkmaker een feit, maar het afstandsschot van Coeckaerts werd door de Limburgse portier uit de kruising gehaald en tot hoekschop verwerkt.

Genk won verdiend met 1-0 omdat het de technisch betere ploeg was, maar qua inzet en mentaliteit kon Tim Bavré zijn jongens niks verwijten. Het werd een toffe terugreis, want nagenoeg alle jongens (dus ook de geblesseerden en de gasten die vertrekken) waren mee op de bus gestapt om een bescheiden feestje te bouwen. Bij het vertrek in Gent zat de sfeer er goed in. Er werd gezongen en gestopt aan McDonalds om de innerlijke mens te versterken en natuurlijk ook wel om het prachtig seizoen op te luisteren. Helemaal klaar zijn de beloften nog niet, want op 5 mei staat de laatste thuiswedstrijd om 19.30 uur tegen Anderlecht op het programma en op vrijdag 9 mei zet het hele gezelschap koers naar de Dropshot in Beveren om in stijl afscheid te nemen van het seizoen met een partijtje bowlen en een gezellig etentje. In de marge nog meegeven dat Tim Vermeulen volgend seizoen haast zeker de kleuren van Kruibeke zal verdedigen.
Het schouderklopje van de week kwam een secure Tom Vermeire toe, maar ook de youngsters zoals doelman Schrooyens lieten een betrouwbare indruk.

Waasland-Beveren begon met volgend elftal aan de aftrap :
Jens Schrooyens (u17), Tim Vermeulen, Tom Vermeire, Joell De Smet, Maxim Nijs (u19), Matthias Coeckaerts, Gilles Van Remoortre, Younes De Witte, Kevin Hebbelinck (u19), Christian Santos en Ennes vuran.

Patrick Van Wesemael