StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NOG EEN KEERTJE VLAMMEN ALS HET KAN ?

En waarom zou dat niet kunnen ?
Met de afsluitende thuiswedstrijd tegen groepswinnaar Oostende zit zaterdag omstreeks 22 uur het voetbalseizoen 2013-2014 er definitief op. We maken de komende dagen zeker nog eens werk van een evaluatie, maar vandaag beperken we ons tot de voorbeschouwing van de wedstrijd tegen Oostende.

De kustploeg leek wel de uitverkoren vogel voor de kat na de promotie van tweede naar eerste klasse, maar toen gebeurde waar veel kleine provincieclubs zoals WB, Lierse, ZW, Mechelen, Kortrijk en dus ook Oostende, alleen maar van durven dromen : een weldoener treffen zoals Lokeren met Roger Lambrecht. Slechts één enkel individu dat zonder moeite en met plezier de portemonnee open trekt en de clubleiding zo goed als carte blanche biedt (natuurlijk is dat relatief) om naar hartenlust te shoppen. Wat moet het prettig werken zijn voor een trainer van een club die zo een gulle schenker aan boord heeft. Steeds terugkerende bedenking die men zich bij dit soort constructies wel eens maakt is hoe het verder moet wanneer die mecenas er mee ophoudt of plots een andere liefde vindt. Ieder van jullie weet hoe good old Jean-Luc daarover denkt : "het probleem pas aanpakken als het zich voordoet".

Vroeger werd er wel eens gezegd dat men geen ploeg kan kopen, maar Marc Coucke heeft met Oostende aangetoond dat men met enkele gerichte aankopen als aanvulling op het reeds bestaande potentieel, het verschil kan maken. Van een bijna gedoodverfd kandidaat-zakker werd Oostende onterecht uit de bekerfinale gehouden door een scheidsrechterlijke fout, wist het zich al bij al probleemloos te handhaven in de JPL en heeft het tot slot Gent een lelijke pater op de buik geschilderd door als groepswinnaar het laatste Europese sprankeltje hoop bij de Buffalo's te ontfutselen. Het play-off II-staartje zou zo wel eens kunnen uitgroeien tot een flinke aanwas (al minstens 2 bijkomende wedstrijden tegen ofwel Kortrijk ofwel Charleroi) waarbij ik mij de vraag stel of dit een impact kan hebben op de voorbereiding van de kustploeg voor volgend seizoen.

Voor WB is de confrontatie met de mannen van Fred Vanderbiest op het eerste zicht een overbodig nummer. Alhoewel, er staat wel degelijk nog iets op het spel : de goodwill van de supporter met het oog op de komende abonnementencampagne. Het zou jammer zijn door een tweede opeenvolgende thuisnederlaag of een slechte wedstrijd, het moeizaam opgebouwde crediet in de terugronde zomaar voor het grabbelen te gooien. Nog één keertje de batterijen opladen zou ik de spelers durven aanbevelen en met een overwinning (liefst een deugddoende) afsluiten. Dat voornemen was er volgens mij ook wel in Lierse, maar de rode kaart voor Sibum en het slotkwartier waren er te veel aan. Tegen een Oostende dat vermoedelijk met zijn gedachten al bij de resterende dubbele ontmoeting met de winnaar van groep B zit, zou er toch iets te rapen moeten vallen.
Laat Emond en Luyckx nog maar eens vertrekken Bob (niet weg gaan hé) ? En wie zou de onderscheiding "Leeuw van het jaar" in de wacht slepen ? De prijzen zijn dus toch allemaal nog niet verdeeld ! Goed maar, want zo hebben jullie voldoende aanleiding om niet te passen voor de laatste partij van het seizoen op de Freethiel.

Patrick Van Wesemael.