StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg PEETERS BEZORGT VERMEIRE EN MICHOT DAG VAN HUN LEVEN.

WB en play-off II is geen geslaagde combinatie.
Omdat een tiende gele kaart dreigde voor Blondelle, Cale en Henkens met als vervelend gevolg 2 speeldagen schorsing volgend seizoen, hield Bob Peeters genoemd trio op de bank. Trickovski, Veselinovic en Sibum waren er om uiteenlopende redenen evenmin bij waardoor Alec Luycks opnieuw zijn kans kreeg en trouwens liet zien dat hij op termijn het vuur aan de schenen kan leggen van een titularis. Vroeg in de wedstrijd werd daarenboven de geblesseerde Demjan vervangen door Tom Vermeire van de beloften.
Voor aanvang van de wedstrijd mocht Ramy Gershon een beker ontvangen uit handen van de voorzitter van de Supportersfederatie Wim Van Goethem en dit als "Leeuw van het jaar", een referendum dat de beste speler van het seizoen aanwijst (vroegere Prijs Ghislain Cordeel).
Het was Demjans vervanger Tom Vermeire die voor de eerste Beverse dreiging zorgde, maar zijn kopbal belandde recht op de doelman. Het was een zeldzaam hoogtepunt in een kansenarme wedstrijd, maar toch stond er aan de rust geen brilscore op de bordjes. Op slag van rust verraste Wilmet immers met een harde en op het eerste zicht niet onhoudbare knal Kenny Steppe.

Aan de rust werd de voor de wedstrijd al onzekere Gershon uit voorzorg in de kleedkamer gehouden en een andere jongere die voor het eerst in de A-kern zat (Thomas Michot) mocht net als Tom Vermeire zijn debuut in de Jupiler League maken. Ook de tweede helft was er eentje zonder veel geschiedenis. Aan elke kant werd een geldig doelpunt voor buitenspel onterecht afgekeurd door scheidsrechter Van Becelaere en Aboubacar Oumaru trapte in het slotkwartier een niet te missen kans voor een leeg doel tegen de paal. Het bleef dus bij een teleurstellende vierde opeenvolgende nederlaag in play-off II en alhoewel er ntuurlijk voldoende verzachtende omstandigheden zijn, is dat nooit prettig met een abonnementenverkoop die alshetware vanaf maandag start. Positieve aan het verhaal is dat een aantal jongeren de kans kregen eens te proeven van het voetbal op het hoogste niveau, al was Bob Peeters de eerste om toe te geven in zijn persbabbel dat het niveau van dit soort wedstrijden in PO2 gerelativeerd moet worden. Een lang en zwaar seizoen zit er op voor Waasland-Beveren en het is de hoogste tijd voor de spelers om de batterije op te laden, want omstreeks 17 juni worden zij al opnieuw op de Freethiel verwacht voor medische testen.

Patrick Van Wesemael.