StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag ANDERLECHT TE STERK VOOR BELOFTEN WAASLAND-BEVEREN.

Maandagavond hebben de doublures van WB een sportief punt gezet achter een al bij al geslaagd seizoen waarin de gestelde doelen werden bereikt. Het eerste (plaatsing voor play-off I) was al een heel succes en elk puntje dat daarin zou worden gepakt leuk meegenomen. Het werden er uiteindelijk 12 en dat deed de algemene seizoensbalans zeker en vast in positieve zin overhellen tot grote voldoening van coach Tim Bavré die wellicht volgende week meer zal weten of zijn verdere toekomst zich op de Freethiel zal afspelen.

Alhoewel het geen opgezet scenario was, maakten de beloften van Waasland-Beveren er een eindeseizoenswedstrijd van en wie kon het hun kwalijk nemen. Geslaagd seizoen met als late kers op de taart de selectie en het debuut van Tom Vermeire en Thomas Michot voor het fanion, het vertrek van een aantal anciens met liefst 15 jaar dienst op de Freethiel (Timothy Smet, Yannick Cathoir en Sam gijsbrechts) en de logische vermoeidheid na een zwaar seizoen. Het past overigens om genoemd trio, net als de andere jongens met minder dienstjaren die onze club verlaten, van harte te bedanken voor hun inzet om met trots en fierheid de kleuren van eerst SK Beveren en later Waasland-Beveren, te verdedigen.

Tim Bavré opteerde voor een 4-4-2 en net geen vol kwartier liep dat naar verwachting, maar toen werden uit 2 stilstaande fases binnen de 2 minuten even zoveel goals geïncasseerd. Het eerste op vrijschop, het tweede na een licht toegekende strafschop veroorzaakt door keeper Jens Schrooyens die in laatste instantie uit voorzorg Brent Van Steenlant moest vervangen.
Kopjes naar beneden met als gevolg een tweede strafschop voor de Brusselaars na een ongelukkige tussenkomst van Volckerick, maar ditmaal won Schrooyens het rechtstreeks duel met de penaltynemer. Het was slechts uitstel van executie, want op het half uur mocht een Anderlechtenaar te gemakkelijk in de zestien verschijnen en ook scoren, tevens de ruststand (0-3).

Een wat vermoeide Tom Vermeire mocht in de kleedkamer blijve en de afscheidnemende Sam Gijsbrechts kreeg de kans zijn 45 laatste minuten in de uitrusting van WB te spelen. Tim Bavré koos bewust risico's te nemen in de hoop dat zijn 3-5-2 een vroeg doelpunt en weer spanning zou opleveren. Dat doelpunt hing enkele keren in de lucht, maar er werd te slordig omgesprongen met de kansen. Op het uur stond Matthias Coeckaerts zijn plaats af waardoor ook Timo Smet een hoofdstuk Freethiel met een voldaan gevoel mocht afsluiten. Anderlecht was baas en Jens Schrooyens kon zich naar hartelust tussen zijn palen uitleven wat hij overigens in stijl deed. Halverwege de tweede helft was Volckerick nog een keertje dicht bij de 1-3, maar het waren de bezoekers die de kloof tot 0-4 wisten uit te diepen. Yannick Cathoir die met rugpijn op de bank vertrok werd als afscheidscadeau nog bedacht met een invalsbeurt van een drietal minuten en hij kon dit geschenk bijna uitpakken na een prima doorsteekbal van Nathan Volckerick, maar de doeman van Anderlecht was goed uitgekomen en verijdelde een mogelijke eerredder.

Aanstaande vrijdag sluit de beloftengroep het seizoen officieel af met een etentje en een partijtje bowlen. Het schouderklopje van de laatste speeldag gaat naar jongeling Jens Schrooyens van de u17 die met meerdere goeie tussenkomsten nog zwaardere cijfers dan de 0-4 verhinderde.

Waasland-Beveren verscheen met volgend elftal aan de aftrap :
Jens Schrooyens, Nahtan Volckerick, thomas Michot, Tom Vermeire, Tim Vermeulen, Younes De Witte, Matthias Coeckaerts, Christian Santos, Gilles Pringels, Simon Spangenberg en Ennes Vuran.

Bleven op de bank :
Niels De Pauw en Josué Kabongo.

Patrick Van Wesemael.