StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Opletten voor halve leegloop.
De voorbije 2 seizoenen moesten de trainers Geeraerd en De Boeck bij Waasland-Beveren telkens een zo goed als nieuw elftal op de been brengen en het bleef niet bij een elftal, want de hele spelerskern werd grondig door mekaar gehaald. Voor die handelswijze werd het bestuur van WB bij momenten flink op de korrel genomen, deels terecht, deels onterecht omdat het noodgedwongen was omdat sommige spelers nu eenmaal te licht uitvielen of omdat zij een eenjarig contract hadden getekend. Dat zou bij de start van het seizoen 2014-2015 helemaal anders zijn, want heel wat spelers hadden zich voor langere tijd (2 of 3 jaar) aan Waasland-Beveren verbonden. Toch wordt het opletten voor het bestuur of het gaat weer een beetje dezelfde gevaarlijke richting uit. Eerst en vooral zijn er de spelers die, helaas voor zichzelf en spijtig ook voor onze club, te blessuregevoelig zijn en dan denk ik in het bijzonder aan René Sterckx, Rueben Gabriel en Jonahtann Rowell.

Dan zijn er een aantal spelers die de technische staf en supporters nog niet konden overtuigen zoals bv. Kristian Santos, Robert Demjan en Milos Maric (al zou ik laatstgenoemde nog niet afschrijven). Er zijn de gehuurde spelers Veselinovic en Trickovski die vooral na nieuwjaar regelmaat op een behoorlijk niveau toonden, maar wiens prijskaartje geen cadeau is. En dan zijn er de eindecontractspelers Sibum en Belhocine. Op afstand heb ik de indruk dat niet echt veel moeite wordt gedaan om Bas en Karim die hun nut de voorbije 2 seizoenen hebben bewezen, langer op de Freethiel te houden. Tot slot zijn er de spelers die een meerjarige verbintenis hadden met Waasland-Beveren, maar die zich in de belangstelling wisten te spelen en altijd nog kunnen vertrekken als er voldoende centen op tafel worden gelegd. In dat geval staat het zo goed als vast dat Ramy Gershon voor 4 seizoenen naar de Ghelamco-Arena verhuist. Vandaag zouden Gent en WB hierover samenzitten waaruit ik durf afleiden dat de som van 400.000 Euro waarover Gent openlijk communiceert niet helemaal klopt, want was dat wel het geval geweest, dan was samenzitten overbodig en verloren tijd. Of wil Louwagie de Beverse afvaardiging toch eens laten proeven hoe een pan patatten met veel spek moet smaken ? In dat geval (een stuk meer dus dan 400.000 Euro) kan ik mij in een overgang van Ramy naar de Buffalo's wel vinden. En toch maar duimen dat ook Colin Coosemans blijft, want hij speelde een sterk seizoen en dat is ongetwijfeld binnen het voetbalwereldje niet onopgemerkt gebleven.

Kortom, lange tijd zag het er naar uit dat, als WB zich zou redden en er doelgericht een drietal versterkingen zouden bijkomen, WB met grote voorsprong ten opzichte van de voorgaande jaren aan de voorbereiding zou kunnen beginnen, maar dat vooruitzicht lijkt mij, op dit ogenblik althans, op losse schroeven te staan. Wordt alweer vervolgd !

PVW.